Gyula fideszes polgármestere jelentette fel a mozgássérült Momentum-tagot rémhírterjesztés miatt

2020. május 18., 16:20

Szerző:

Gyulán is kiürítettek 1170 ágyat.

Ez volt az a mondat, amely miatt a gyulai Momentum tagját, Csóka-Szűcs János pár nappal ezelőtt elvitték otthonról a rendőrök. Azzal gyanúsították meg, hogy rémhíreket terjeszt. A kihallgatás végeztével még haza sem szállították a mozgássérült férfit.

Most azonban az is kiderült, hogy a feljelentést személyesen nem más tette, mint

Gyula fideszes polgármestere, Görgényi Ernő.

Átadták a gyulai román gimnázium és általános iskola meg? Görgényi Ernő egy tavalyi rendezvényen.

Csóka-Szűcs János az Indexnek elmondta, hétfőn vehette át személyes tárgyait és a dokumentumokat a rendőrségtől, amely megszüntette vele szemben az eljárást, miután a vádhatóság még múlt pénteken elfogadta a gyulai ügyészségen tett panaszát. Csóka-Szűcs azt is elmondta, kártérítési igényt fog benyújtani a rendőri eljárás ellen, és amennyiben sikerrel jár:

"nem vagyok egy gazdag ember, de biztosan olyan jótékony célra fogom felajánlani, ami segíthet abban, hogy mással ilyesmi soha ne történjen.

A kórházkiürítésre vonatkozó mondatával a rendőrség szerint veszélyhelyzetben veszélyeztette a védekezés hatékonyságát, a férfinál ezért a múlt héten házkutatást tartottak, és lefoglalták többek között a számítógépét és mobiltelefonját.

Csóka-Szűcs János szerint a polgármester azért is fordít különös figyelmet a polgármester  internetes aktivitásának megfigyelésére, mert tavaly ősszel indult az önkormányzati választásokon.

Nem ez volt az egyetlen eset, amikor valakit rémhírterjesztéssel gyanúsított meg a rendőrség. korábban egy Szerencs közelében élő nyugdíjast vittek el hajnalban.

Az igazságügyi miniszter ugyanakkor a rendőrségre hárította a felelősséget.

„Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, sajnos előfordul, hogy a hatóság téved.” – vélekedett Varga Judit az ATV péntek esti adásában.

Az északkeleti és a délnyugati, nyugati tájakon erőteljes gomolyfelhő-képződés várható: ezeken a részeken egyre több helyen számolhatunk esővel, zivatarral, felhőszakadással.

Újabb pofont kaptak azok, akik hittek abban, hogy a gyermekvédelmi törvény valóban szigorodhat. A kormánypártok képviselője, Dunai Mónika előterjesztése szerint ugyanis a gyónási titok mentesülne a jelentési kötelezettség hatálya alól a gyerekbántalmazások esetében is. Azaz egy pap minden további nélkül eltitkolhatná, hogy egy pedofil elkövető bevallotta neki a bűnét.