Remek kirándulóidő lesz a hosszú hétvégén is, ha csak el nem romlik

Túlnyomóan derült, napos, száraz idő várható, de a nyugati, délnyugati határ közelében a köd tartósabban megmaradhat, ott csak késő délelőtt oszlik fel teljesen.

2021. október 28., 06:45

Szerző:

Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, napközben Sopron és a Fertő környékén megélénkül a déli szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul. Késő estére általában 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet, de a fagyzugokban már lehet gyenge fagy – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Hozzátették: az éjjel helyenként keletkezett köd várhatóan a ma délelőtt során mindenütt feloszlik, és egyéb veszélyes időjárási jelenség nem várható. Az Időkép előrejelzése szerint ugyanez várható a következő napokban:  

Csütörtök reggelre is többfelé képződhet pára, köd, illetve újra többfelé lehet gyenge fagy. Napközben ugyanakkor derült, napos időben lesz részünk, csapadék továbbra sem várható. A déli-délkeleti szél Sopron környékén megélénkülhet. A csúcshőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Pénteken folytatódik a napos, csapadékmentes idő, de reggelre ismét sokfelé párássá, ködössé válhat a levegő. A Dunántúlon és délen helyenként élénk lehet a délkeleti szél. Délutánra 13 és 18 fok közé melegedhet a levegő.

A hétvégén is sok napsütésben lesz részünk, eső, zápor továbbra sem várható. Hajnalra, reggelre sokfelé pára, köd képződhet, mely néhol délnyugaton hosszabb ideig, a délutáni órákig is beragadhat. Napközben többfelé élénk, helyenként erős lehet a délkeleti szél. Délutánonként 13 és 18 fok között alakulhatnak a maximumok.

Hétfőn a reggel még többfelé párás, ködös lehet, majd napközben egyre több lesz a felhő, és délutántól a szeles időben záporok is kialakulhatnak.

 

(Kiemelt képünk illusztráció: PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.