Nagyon fogy a levegő, a Jobbik után a DK is megszünteti Tóth Csaba támogatását

Már csak a szocialisták jelöltje Tóth Csaba Zuglóban.

2021. szeptember 25., 14:24

Szerző:

A DK ma reggeli közleményében arra kérte Karácsony Gergelyt, hogy hivatalosan is jelezze feléjük, hogy korábbi személyes jelöltjét, Tóth Csabát már nem támogatja az előválasztáson, és a Párbeszéd már nem jelölőszervezete Tóth Csabának – írja közleményében a DK.

A párt emlékeztet arra, hogy a DK korábban is igennel szavazott a Tóth Csaba elleni etikai vizsgálat megindítására, az pont Karácsony Gergely pártjának ellenszavazata miatt nem indulhatott el. Szintén közleményében írta a DK, hogy

„ha ez a jelölés megszűnik, akkor az a részünkről automatikusan maga után vonja Tóth Csaba külső támogatásának megszüntetését is. Várjuk tehát Karácsony Gergely tájékoztatását”.

A DK közleményében úgy fogalmaz: „Karácsony Gergelytől hivatalos választ nem kaptunk, hallgatását beleegyezésnek tekintjük. Így a DK támogatását a mai napon megvonjuk Tóth Csabától, aki ezután már nem hivatkozhat a DK-ra, mint támogató szervezetre".

Karácsony Gergely indította el a Tóth Csaba elleni lavinát pénteken, a második előválasztási miniszter-elnöki vitán, ahol kijelentette, hogy elhatárolódik a zuglói képviselőjelölttől. A főpolgármester kijelentését Márki-Zay Péter pozitívan fogadta, ahogy Hadházy Ákos is egy megköszönte neki egy nyilvános bejegyzésben.

Szombat délben Jakab Péter is visszalépett Tóth Csaba támogatásától Zuglóban – tudtuk meg a Jobbiknak a 168-nak küldött közleményéből. Jakab Péter nem véletlenül indított etikai vizsgálatot Tóth Csabával szemben, amely csak azért bukott el, mert az MSZP, Párbeszéd és LMP delegáltjai nem szavazták azt meg. Azzal, hogy Karácsony Gergely felülbírálta saját delegáltja döntését, világossá vált, hogy Tóth Csaba nem felel meg az előválasztás szellemiségének, így őt a továbbiakban Jakab Péter nem támogatja.” – írta a párt.

(Miniszterelnök-jelölti vita RTL Klub 2021.09.24. Fotó: 168/ Dimény András)