Jakab Péter vizsgálatot kezdeményez Tóth Csaba ellen

A pártelnök lépése azért is érdekes, mert ők is az MSZP-Párbeszéd jelöltjét, Tóth Csabát támogatják az előválasztáson Hadházy Ákossal szemben.

2021. szeptember 19., 12:28

Szerző:

„Zuglóban jó néhány kritikát kaptam azért, amiért az MSZP és a Párbeszéd jelöltjét, Tóth Csabát támogatom, noha Hadházy Ákos szerint Tóth Csaba korrupt. Számtalanszor elmondtam, sejtetésre nem adok. Most azonban Hadházy Ákos levélben keresett meg engem és Karácsony Gergelyt, melyben arról ír, hogy immár bizonyítani is tudja az állításait. Vallom, hogy a bűnnek nincs színe, csak elkövetője. A korrupciót sehol nem tűrhetjük meg, ezért az igazság kiderítése érdekében ma etikai vizsgálatot kezdeményeztem Tóth Csaba ellen. Arra kérem az előválasztás tisztasága felett őrködő Országos Előválasztási Bizottságot, vizsgálja ki Hadházy Ákos bizonyítékai alapján, részt vehet-e Tóth Csaba a továbbiakban az előválasztáson vagy sem” – írta ki közösségi oldalára Jakab Péter, a Jobbik elnöke. 

Jakab visszakozásának előzménye, hogy Hadházy Ákos a jelöltek vitáján szembesítette Tóth Csabát azzal, hogy a hozzá köthető Első Lépés Inkubátorház Alapítvány egy olyan 26 ezer négyzetméteres gyártelepet vásárolt meg, amelyre később Tóth Csaba cégének jegyeztek be vételi jogot. A vita után Hadházy az erről szóló dokumentumokat is feltöltötte a korrupcioinfo.hu-ra. Jakab ezekre a dokumentumokra hivatkozik Facebook-bejegyzésében.

Az ügy pikantériája, hogy Hadházy állításai először azon a tévévitán hangzottak el, amelyet azért tartottak a zuglói önkormányzat tévécsatornáján, mert Tóth visazamondta a független Partizán korábban elfogadott felkérését, mi több feljelentette Gulyás Mártont, mivel az a csatorna egy korábbi adásában szembesítette Karácsony Gergelyt a Tóth Csabáról terjedő szóbeszédekkel és a zuglói parkolási ügyekről megjelent cikkek tartalmával. 


(Kiemelt képünk: Hadházy Ákos és Tóth Csaba vitája a Zugló TV-ben)






2024. május 1., 13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.