Mégis nyomoznak a recski sárlavina ügyében

Az ügyészség hatályok kívül helyezte a rendőrség döntését és elrendelték a nyomozást.

2023. július 7., 19:11

Szerző:

A júniusi, nagy esőzések következtében a település egyik utcáját többször is sártenger öntötte el. Az utca feletti bányából mosta le a víz a sarat, ami 21 család házát öntötte el. Négy házba azóta sem tudtak visszaköltözni. Az ügyben Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt. A feljelentését a rendőrség a napokban elutasította azzal, hogy szerintük a hatóságok nem észleltek a kármentés során emberi mulasztást, a sárfolyam kialakulása a villámárvíz következménye. Az ügyészség hatályon kívül helyezte a rendőrség korábbi döntését – írja az RTL.

„Pénteken kaptam kézhez a hevesi ügyészségnek, az egri járási ügyészségnek pontosabban a levelét, ami arról tájékoztat, hogy hatályon kívül helyezték a rendőrségi döntést és elrendelték a nyomozást. Úgy tűnik, hogy az ügyészség is velünk, feljelentőkkel ért egyet“ – mondta Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője.

A bánya egyik tulajdonosa Fiák István, aki együtt vezeti Kósa Lajossal a Magyar korcsolyaszövetséget. Ő az utolsó sárömlés után azt írta az RTL Híradónak, hogy mivel csak 20 százalékban tulajdonosa a cégnek, ezért nem jogosult nyilatkozni. A többségi tulajdonos, Nagy István vállalkozó azonban akkor nem válaszolt a csatorna kérdéseire.

(Kiemelt képünkön: Recsk 2023.06.18. vasárnap Fotó: Országos Roma Kulturális és Média Centrum Facebook oldala.)