Reagált a kiadóvezető házaspár Follinus Anna szexuális zaklatási vádjaira

2017. december 2., 08:59

Szerző:

444.hu talált rá a Stádium Kiadó honlapján közzétett nyilatkozatra, amelyben először Lőkös Margit, majd Kárpáti Kamill reagál a Diványon publikált vádakra.

A 33 éves Follinus Anna költő egy hete mondta el az internetes oldal újságírójának, hogy 16 évesen jelentkezett egy kiadó irodalmi pályázatára, akkor ismerte meg a házaspárt, akiket nem nevesített, de az interjú további részét olvasva egy kis rákereséssel hamar kideríthető volt, hogy Lőkös Margitról és Kárpáti Kamillról van szó.

Az akkor 71 éves férfi Follinus szerint már az első beszélgetésen meghitt, bensőséges légkört teremtett és bizalmába férkőzött. Follinus azt mondja, Kárpátiéknak már tapasztalatuk volt az áldozatok kiszemelésében ő pedig kiszolgáltatott volt. Többek között szexuális szolgáltatást, teljes alárendelést kértek tőle azért, hogy támogassák.

A szexualitás csupán egyik megjelenési módja volt az erőszaknak, a fizikai agressziót leszámítva a bántalmazás összes formáját alkalmazták - állítja Follinus.

A négy évig tartó történetből a 444.hu idéz: „A házaspár és köztem lévő hármas felállásból adódott, hogy míg egyetlen felnőtt is hatalmas túlerőt jelent egy gyerekkel szemben, itt ők nyomban ketten védhették érdekeiket, aminek kialakult valamiféle furcsa, nehéz dinamikája. A férfi és a nő között is voltak feszültségek, féltékenységek, amiben próbáltak felhasználni engem egymás ellen, viszont ha az én szükségleteimről vagy jogaimról volt szó, olyankor mindig összezártak.”

Ezekre a vádakra reagált most a házaspár a kiadó honlapján, ebből idézünk:

Férjemmel 48 évet éltünk boldog szerelemben, házasságban.

Azon kevesek, akik valóban ismernek bennünket és a férjem művészetét (az élete legvégén járó író mindent megírt a verseiben, regényeiben), azok pontosan tudják, hogy a vádak hamisak! Visszautasítjuk minden állítását! Az aljasság olyan fokú, előre kiszámított, hogy a férjem politikai börtönökkel terhelt, hosszú életében eddig átélt minden kegyetlen gonoszság és borzalom eltörpült emellett.

Azon sokak, akik semmit nem tudnak vagy „valamit eltorzítva tudni „tudni vélnek” rólunk, bármit elhihetnek a rágalmakból, akármit mondunk. „Sorrendbe állított, leleplező” interjúkat olvasva, olyan tömegpszichózisban élünk, amely a jogállamiság maradékait is fölemészti.

Mindezekre azt mondjuk: NEM! ELÉG VOLT!

Lőkös Margit és Kárpáti Kamill

Kárpáti Kamill részét a kiadó honlapján olvashatják.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.