Rákay Philip megmagyarázza, mit keresett a lótrágyája a templom mellett

Egy konténernyi ürülék bűzölgött Budakeszi központjában, de már elmúlt.

2021. augusztus 21., 09:59

Szerző:

Ideiglenesen állt saját kapuja előtt a konténer – így reagált az ATV Híradójának Rákay Philip, miután a Momentum arról számolt be, hogy a budakeszi templomhoz hordják a lótrágyát Rákay ménesbirtokáról. A bűzlő ürülékre Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja hívta fel a figyelmet tegnap. A politikus ezt írta az esetről: „Rákay Philip Natura 2000-es területen tárolja a lótrágyát egy nyitott fedelű konténerben, egy templom szomszédságában”

Rákay az ATV-nek elmondta: „Most sem arról van szó, hogy én tudatosan borsot vagy lócitromot törjek a templomba járók orra alá, tudatosan ide hordatom el valahonnan a lótrágyát, nem erről van szó, arról van szó, ahogy látszik, ez az istállóépület pontosan a templom telekhatára mellett található” .

Sem Rákay, sem a polgármester szerint nem érkezett panasz a templom melletti bűzlő konténerre. Erre a HVG cikke szerint Hajnal Miklós úgy reagált, hogy ha nem zavarta volna a kirándulókat a szag, akkor hozzájuk sem jutott volna el panaszként. A Momentum ahhoz is ragaszkodik, hogy Rákay védett területen tárolta a lótrágyát, bár annak örülnek, hogy már csak múlt időben. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Rákay Philip, a zsűri tagja az Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal című televíziós showműsor második középdöntőjében 2015. február 21-én. Fotó: Koszticsák Szilárd I MTI)