Rákay Philip megmagyarázza, mit keresett a lótrágyája a templom mellett

Egy konténernyi ürülék bűzölgött Budakeszi központjában, de már elmúlt.

2021. augusztus 21., 09:59

Szerző:

Ideiglenesen állt saját kapuja előtt a konténer – így reagált az ATV Híradójának Rákay Philip, miután a Momentum arról számolt be, hogy a budakeszi templomhoz hordják a lótrágyát Rákay ménesbirtokáról. A bűzlő ürülékre Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja hívta fel a figyelmet tegnap. A politikus ezt írta az esetről: „Rákay Philip Natura 2000-es területen tárolja a lótrágyát egy nyitott fedelű konténerben, egy templom szomszédságában”

Rákay az ATV-nek elmondta: „Most sem arról van szó, hogy én tudatosan borsot vagy lócitromot törjek a templomba járók orra alá, tudatosan ide hordatom el valahonnan a lótrágyát, nem erről van szó, arról van szó, ahogy látszik, ez az istállóépület pontosan a templom telekhatára mellett található” .

Sem Rákay, sem a polgármester szerint nem érkezett panasz a templom melletti bűzlő konténerre. Erre a HVG cikke szerint Hajnal Miklós úgy reagált, hogy ha nem zavarta volna a kirándulókat a szag, akkor hozzájuk sem jutott volna el panaszként. A Momentum ahhoz is ragaszkodik, hogy Rákay védett területen tárolta a lótrágyát, bár annak örülnek, hogy már csak múlt időben. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Rákay Philip, a zsűri tagja az Eurovíziós Dalfesztivál - A Dal című televíziós showműsor második középdöntőjében 2015. február 21-én. Fotó: Koszticsák Szilárd I MTI)

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.