Hajnal Miklós: Rákay Philip természetvédelmi területen tárolja a lótrágyát, egy templom szomszédságában

A Momentum Mozgalom országos elnökségének tagja szerint Rákay Philip olyan igénytelenül bánik a környezetével, mint a magyar politikai közélettel.

2021. augusztus 19., 09:15

Szerző:

„Rákay Philip Natura 2000-es területen tárolja a lótrágyát egy nyitott fedelű konténerben, egy templom szomszédságában” – írta Facebook-oldalán Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom országos elnökségének tagja.

„Képzeljétek el azt a helyzetet, hogy a Hegyvidék és Budakeszi határán, a Makkos-réten kirándultok egy kellemes nyári délutánon, majd a semmiből megcsapja az orrotokat a lótrágya szaga. Így járt az a budakeszi lakos is, aki ezen panaszával kereste meg a Momentum helyi önkormányzati képviselőjét Szemző Áron t, és így derült ki, hogy a közelben elhelyezett konténer tulajdonosa nem más, mint a fideszes propagandamédia egyik fogaskereke, Rákay Philip” – írta a politikus, hozzátéve: szerinte Rákay Philip igénytelenül bánik a környezetével.

„Philip, miután díjugrat a több százmilliókat érő, összesen 10 600 négyzetméteres budakeszi telkein, lovainak ürülékét egy közterületen lévő, nyitott fedelű konténerhez viteti, ami ráadásul Natura 2000-es besorolású természetvédelmi területen fekszik. Mivel ilyen területeken a hulladéklerakás elég szigorúan szabályozott és engedélyköteles, így a propagandista hulladéklerakása még törvénybe is ütközhet” – tette hozzá.

Hajnal Miklós szerint a konténertől 30 méterre található a budakeszi Angyalok Királynéja Kegytemplom, ami a Székesfehérvári egyházmegye egyik búcsújáróhelye. „Az a Rákay Philip, aki magáról azt híreszteli, mennyire konzervatív és keresztény, valójában a saját telke melletti kegytemplom látogatását is tönkreteszi a lótrágya szagával” – írta a politikus.

Hajnal Miklós egy felvételt is megosztott amin, mint állítja, a Rákay-birtok környéke van.

 

(Kiemelt kép: Hajnal Miklós Facebook-oldala)

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.