Hajnal Miklós: Rákay Philip természetvédelmi területen tárolja a lótrágyát, egy templom szomszédságában

A Momentum Mozgalom országos elnökségének tagja szerint Rákay Philip olyan igénytelenül bánik a környezetével, mint a magyar politikai közélettel.

2021. augusztus 19., 09:15

Szerző:

„Rákay Philip Natura 2000-es területen tárolja a lótrágyát egy nyitott fedelű konténerben, egy templom szomszédságában” – írta Facebook-oldalán Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom országos elnökségének tagja.

„Képzeljétek el azt a helyzetet, hogy a Hegyvidék és Budakeszi határán, a Makkos-réten kirándultok egy kellemes nyári délutánon, majd a semmiből megcsapja az orrotokat a lótrágya szaga. Így járt az a budakeszi lakos is, aki ezen panaszával kereste meg a Momentum helyi önkormányzati képviselőjét Szemző Áron t, és így derült ki, hogy a közelben elhelyezett konténer tulajdonosa nem más, mint a fideszes propagandamédia egyik fogaskereke, Rákay Philip” – írta a politikus, hozzátéve: szerinte Rákay Philip igénytelenül bánik a környezetével.

„Philip, miután díjugrat a több százmilliókat érő, összesen 10 600 négyzetméteres budakeszi telkein, lovainak ürülékét egy közterületen lévő, nyitott fedelű konténerhez viteti, ami ráadásul Natura 2000-es besorolású természetvédelmi területen fekszik. Mivel ilyen területeken a hulladéklerakás elég szigorúan szabályozott és engedélyköteles, így a propagandista hulladéklerakása még törvénybe is ütközhet” – tette hozzá.

Hajnal Miklós szerint a konténertől 30 méterre található a budakeszi Angyalok Királynéja Kegytemplom, ami a Székesfehérvári egyházmegye egyik búcsújáróhelye. „Az a Rákay Philip, aki magáról azt híreszteli, mennyire konzervatív és keresztény, valójában a saját telke melletti kegytemplom látogatását is tönkreteszi a lótrágya szagával” – írta a politikus.

Hajnal Miklós egy felvételt is megosztott amin, mint állítja, a Rákay-birtok környéke van.

 

(Kiemelt kép: Hajnal Miklós Facebook-oldala)

07:56

Szinte valamennyi magyarországi vállalkozás rendelkezik a váratlan helyzetek kezelését segítő biztosítással – derül ki a Hungarikum Alkusz Cégcsoport felméréséből, amelyről közleményben tájékoztatták az MTI-t.

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.