„Ha ezt a Gyurcsány-kormány csinálja, önök is tiltakoztak volna" – vetette fel Novák Katalinnak a Magyar Nemzet Rácz Zsófia kinevezéséről

2020. január 11., 11:18

Szerző:

„Nagy port kavart a még csak 22 éves Rácz Zsófia kinevezése. Miért kellett egy egyetemi hallgatót helyettes államtitkárrá megtenni?" – vetette fel a Magyar Nemzet Novák Katalinnak az államtitkárral készült mai interjújában.

(...) „Van egy olyan megértése, látásmódja, ami csak egy fiatalnak lehet. Természetesen nem arról van szó, hogy minden 22 éves alkalmas lenne a feladatra, de Rácz Zsófiá­nak a korához képest nagy tapasztalata van ezen a területen, az ENSZ-ben is ő képviselte a magyar fiatalokat, méghozzá magas színvonalon. Évek óta figyelemmel kísérem a munkáját, és bízom benne. A diplomáját pedig meg fogja szerezni, a tanulmányait most levelezőn folytatja" – válaszolt Novák.

Rácz Zsófiának nagy tapasztalata van

A kormánylap azonban ezzel nem engedte el a témát, sőt, inkább odabökött egy alaposat:

„Ha annak idején a Gyurcsány-kormány nevezett volna ki valakit diploma nélkül, önök is tiltakoztak volna."

Mire Novák Kalain így érvelt:

„Miután mindaz, amit Gyurcsány Ferenc tett, hiteltelen volt, ezért egy ilyen döntésével kapcsolatban is bizalmatlan lettem volna. Amikor valaki nem alapozza meg a bizalmat, nincs miről beszélni. Bármi, amit ő mond és tesz, bizalmatlanságot kelt az emberekben, hiszen nem is érdemel mást a tettei alapján. Abban bízom, hogy

mi az elmúlt tíz évben bebizonyítottuk a magyar embereknek, hogy érdemesek vagyunk a bizalmukra,

és ezért kérhetjük a választóinktól, hogy amikor egy ilyen munkaszervezési kérdésről van szó, ismét bízzanak meg bennünk" – mondta az államtitkár.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.