Puzsér Róbert nem tárgyal többet, biztosan elindul a főpolgármester-választáson

2019. április 9., 07:26

Szerző:

Hétfőn derült ki, hogy az LMP és a Jobbik főpolgármester-jelöltje, Puzsér Róbert ki akar szállni az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztási folyamatból, és nem fog kiállni az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum által indított Karácsony Gergely ellen a nyár elejére tervezett második fordulóban. Stábja ezt azzal indokolta, hogy a négypárti szövetség  nevetséges ajánlatot tett az LMP-nek a kerületi polgármester-jelöltekről, aztán néhány budapesti kerületben az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum az LMP és a Jobbik kizárásával döntött a polgármesterjelöltekről

Maga Puzsér Róbert pedig a Hír TV-nek adott interjújában azt is megerősítette, amit sejteni lehetett, vagyis hgy ő mindenféleképpen indul főpolgármester-jelöltként az öszi önkormányzati választásokon.

– Mindenképpen elindulok a főpolgármesterségért

– tette egyértelművé. Ez azt jelenti, hogy ha Karácsony Gergely nem hátrál ki a négypárti megállapodásból, a főpolgármester-jelölti előválasztának nem lesz második fordulója, nem egyetlen ellenzéki jelölt fog indulni a Fidesz jelöltje, Tarlós István jelenlegi főpolgármester ellen.

Puzsér Róbert szerint a négypárti ellenzéki szövetség nem akar osztozni az ellenzéken és nem akarja leváltani a Fideszt. – vélte. A Fidesz maradjon hatalmon, az MSZP és a DK meg ellenzékben. Ők az ellenzéki pole-pozícióért hajtanak, ezért szalámizzák le a centrumot. A Momentumról azt mondta, ugyanúgy pozíciók, polgármesteri helyek és  a felügyelőbizottsági helyek szállt be az ellenzéki pártszövetségbe, mint 1994-ben az SZDSZ vagy 2013-ban az Együtt és a Párbeszéd. Előválasztási részvételre csak abban az esetben hajlandó, ha Karácsony Gergely kiad egy nyilatkozatot, hogy Budapesten összellenzéki együttműködés lesz az önkormányzati választásokon a kerületekben is, ebből az együttműködésből pedig a Jobbikot sem hagyják ki.

17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.