Prioritások: már Orbán is a Nemzeti Sportmúzeummal foglalkozik

A legoptimistább számítások szerint is csak 2024 első negyedévében kezdődhetnének meg a sportmúzeum kiviteli munkái.

2022. november 25., 15:11

Szerző:

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta Gyulay Zsoltot, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökét. A találkozón áttekintették a legfontosabb 2023. évi sporteseményeket, az Új Nemzeti Sportfejlesztési Programot, és a Nemzeti Sportmúzeum létrehozásával kapcsolatos elképzeléseket.

Érdekes viszont, hogy Orbán Viktor hiába aktív a közösségi médiában, ott nem számolt be az egyeztetésről, pedig a kabinetirodája fotót is kiadott róla – írja a Hvg.hu.

Gyulay idén februárban vette át a MOB irányítását

Friss elnökként a célkitűzései között arról beszélt, fontos küldetésének tekinti, „hogy az olimpiai bizottság, a magyar olimpiai mozgalom, és a sportélet rendelkezzen egy sportmúzeummal és egy olimpiai székházzal, ahol otthonra lelünk”.

Azt, hogy a sportmúzeum megvalósítása mennyire fontos cél a kormány számára is, érzékelhető volt a közelmúltban. Az újonnan kinevezett, sportért felelős államtitkár júniusban beszélt arról, hogy Nemzeti Sportmúzeum előkészületeit 2022 második felében szeretnék megindítani.

Igaz, ehhez akkor azt is hozzátette Schmidt Ádám, hogy a kialakult gazdasági helyzetre való tekintettel a legoptimistább számítások szerint is csak 2024 első negyedévében kezdődhetnének meg a sportmúzeum kiviteli munkái. November elején pedig azt közölte, hogy a tervnek van létjogosultsága, és mindent megtesznek azért, hogy a következő év végére már engedélyes tervekkel rendelkezzenek.

(Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

12:53

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.