Portik Tamás több kompromittáló hangfelvételt is készített Gyárfás Tamásról

2018. április 26., 09:44

Szerző:

Több kompromittáló hangfelvételt is készített Portik Tamás a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással gyanúsított Gyárfás Tamásról – írja a Heti Válasz. A lap cikke szerint a hangfelvételeket Portik 2000 és 2004 rögzítette, abban az időben, amikor bujkálnia kellett. Ekkor rendszeresen beszélt Gyárfással személyesen és telefonon is, ezeket a beszélgetéseket pedig kifejezetten úgy irányította és azért vette fel, hogy a médiavállalkozónak, Magyar Úszó Szövetség akkori elnökének a felbujtói szerepe világossá váljon. Fenyő János médiavállalkozót 1998. február 17-én gyilkolták meg, a Portik-Gyárfás beszélgetésekben a gyilkosság utóéletéról és a következményekről esik szó.

Azután, hogy Portikot 2012. július 14-én őrizetbe vették, a hangfelvételek annak a Jozef Rohácnak a birtokába kerültek, akit végrehajtotta a Fenyő-gyilkosságot. Ő a 2008-as letartóztatása előtt a hangfelvételeket a testvérének, Stefan Rohácnak adta oda, neki és körének támadt az az ötlete, hogy az úszószövetségi elnököt megzsarolják. Ez tavaly meg is történt, Gyárfás viszont feljelentést tett emiatt. Ez lett a veszte is, a rendőrségnek tavalyig legalábbis fogalma sem volt a hangfelvételek létezéséről. (A Magyar Idők úgy tudja, hogy Gyárfás először nem akarta átadni a hangfelvételeket, a nyomozók kérték el őket tőle, de elégséges bizonyítékot szolgáltattak Gyárfás meggyanúsításához.

Gyárfás elutasítja a felbujtás gyanúját, az általa hallott hangfelvételeket  „manipulatív, összevágott hordaléknak” nevezte. Egyelőre lakhelyelhagyási tilalommal sújtották, nyomkövetőt kapott. Az ügyben hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt Ihász Sándor volt fellebbviteli főügyészt is meggyanúsították.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.