Pont a legnagyobb hőségben: nem folyik a víz a csapból Solymáron

Solymár önkormányzata a honlapján közölte, hogy a település egyes részein vízhiány alakult ki.

2022. június 29., 07:10

Szerző:

Az önkormányzat a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. tájékoztatása alapján felhívta a lakosok figyelmét, hogy a hajnali öntözések, locsolások fokozottan mértékben terhelik az ivóvíz hálózatot, ezért Solymár egyes részein kedd hajnalra már vízhiány alakult ki – adta hírül a 24.hu.

Mint írják,

a fokozott vízkivétel miatt a solymári ivóvíz-tározók nem tudnak feltöltődni, ez tartósabb hiányt is eredményezhet a nyári szárazabb hónapokban.

Hozzátették, a szolgáltató tájékoztatása szerint dolgozik a hiány megszüntetésén, tartós megoldást azonban a kapacitások növelése hozhat. Ennek érdekében a DMRV kapacitásnövelési beruházásokat fog elvégezni az érintett szolgáltatási területen.

 

(Kiemelt képA nagyközség látképe a hegyoldali Panoráma utcából. A Pest megyei település Magyarország legnépesebb községe, a 2019-es adatok szerint 11 277 lakossal, akiknek egy része a fővárosból költözött ide. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.