Világviszonylatban a magyar tinik utasítják el legjobban a bevándorlókat

2020. október 30., 06:14

Szerző:

Újabb negatív rekordot sikerült Magyarorszának felállítania. 

A lengyel és a szlovák diákok is nyitottabban állnak a dologhoz – derült ki a PISA 2018-as felméréséből. A kérdésekből az is világossá vált, hogy a magyar tiniknek kevesebb tapasztalata is van a bevándorlókkal kapcsolatban, sőt a magyar gyerekek foglalkoznak a legkevesebbet a globális kihívásokkal iskolai szinten.

Az alapfeltevés szerint az emberek egyre növekvő arányban költöznek egyik országból a másikba. A felmérés során a diákoknak az alábbi négy kijelentésnél el kellett dönteniük, hogy mennyire értenek egyet vele, vagy mennyire nem: 

1. A bevándorló gyerekeknek ugyanolyan lehetőségeket kellene biztosítani az oktatásban, mint az ország többi gyermekének.

2. Azoknak a bevándorlóknak, akik több éve egy országban élnek, szavazati jogot kellene biztosítani a választásokon.

3. A bevándorlóknak lehetőséget kellene biztosítani arra, hogy továbbra is a saját szokásaik és életmódjuk szerint éljenek.

4. A bevándorlóknak pontosan ugyanolyan jogokkal kellene rendelkezniük, mint bárki másnak az országban.

 

(Kölöknet

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.