Kihívót kapott Borkai és Dézsi Győrben

Nem lesz egyszerű dolga: mind a fideszes Dézsi Csaba Andrással, mind pedig az exfideszes Borkai Zsolttal megmérkőzik majd Pintér Bence újságíró.

2023. szeptember 6., 16:22

Szerző:

Pintér Bence újságíró, a Mandiner és az Azonnali.hu volt, és a győri illetőségű ugytudjuk.hu jelenlegi munkatársa is elindul a Tiszta Szívvel a Városért (TSZV) Egyesület színeiben a 2024 júniusi, győri önkormányzati választáson polgármesterjelöltként. Pintér a 24.hu-nak adott, bejelentkező interjújában arról beszélt, a teljes győri politikai elit luxuskivitelben folytatott életvitelüknek kell véget vetni, ugyanakkor leszögezte, akkor is leleplezem a korrupciót, ha a mi sorainkból jön”.

Pintér Bence az utóbbi időkben az Ungár Péter LMP-társelnök érdekeltségébe tartozó Ugytudjuk.hu győri újságírójaként folytatott tényfeltáró munkát, ennek során számos, Borkai Zsolt ex-polgármesterhez, és Dézsi Csaba András jelenlegi fideszes városvezetőhöz kapcsolódó városi visszaélést leplezett le.

A 24.hu-nak indulását úgy indokolta, „azt láttam, hogy nem a győriek érdekeit tartják szem előtt, nem az van a fókuszban, hogy mi jó a győrieknek. Például a luxusautóik bérlése közpénzen fontosabb az óvónők ruhapénzénél. Ezzel párhuzamosan azt tapasztaltam, hogy a közgyűlésben lévő győri ellenzék nem képes alternatívát állítani ezzel szemben. Tehát hiába vannak ügyek, az ellenzék nem mozdul, nem lép, nem tesz sokat.”

Nem egyeztetett ellenzéki vezetőkkel

Arra a kérdésre, hogy tekinthető-e az ellenzék jelöltjének, Pintér Bence úgy válaszolt: „pártokkal nincs szervezeti szintű megállapodásunk egyelőre, inkább a személyekre koncentrálunk. Nem kizárt, hogy pártokkal is lesz megállapodás, de emellett hónapok óta vannak olyan emberek, akik az egyesületben tevékenykednek, és valamelyik pártnak is tagjai. Nem tárgyaltunk Budapesten pártvezetőkkel, nem írtunk alá semmilyen megegyezést. Vannak folyamatban lévő egyeztetések pártokkal, illetve bizonyára később is lesznek ilyenek.”

Pintér ugyanakkor kritikát fogalmazott meg a győri, helyi DK-elnökkel, Glázer Tímeával szemben, akiről azt mondta, „mintha abbahagyta volna a kampányolást a Borkai-botrány kezdetekor. Hiába ő volt a jelölt, nem igazán mondott semmit. Nem csak a botránnyal kapcsolatban: általában sem kampányolt. De általánosságban a többi korábbi választásra is igaz ez.”

Az interjúból azonban az is kiderült, a jelölt elsősorban megszorításellenes, baloldali politikát képviselne az eddigi jelöltekkel szemben: „tavaly végig azt hallgattuk, hogy nincs pénz, megszorítás kell, elveszik az óvónők ebédjét, ruhapénzét, bezárják az összes intézményt, az uszodákat, a múzeumot. Azt láttuk, hogy a városnak nincs pénze, a legalapvetőbb feladatait sem tudja ellátni. Ehhez képest kiderül, hogy havi 930 ezer forintért bérelnek luxus Audit a polgármesternek. És ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen számos ilyen autó van, amin el lehetett volna kezdeni a spórolást. Azt gondolom, hogy ez a legsúlyosabb, az embertelenség és az igazságtalanság.”

Az interjúval egy időben Pintér újságírói oldalán videós bejelentés jelent meg indulásáról:

(Kiemelt kép: Pintér Bence. Fotó: Pintér Bence, Facebook)