Éljenzéssel és tapssal fogadták Borkai nagy bejelentését Győrben

A győri Augusztus 20. Fesztivál meglepetésvendége volt Borkai Zsolt volt, aki nem csak a Nox együttest konferálta fel, hanem saját visszatérését is. A nagy bejeléentést követően taps és több helyről hangos éljenzés hallatszott, fujjolás pedig egyáltalán nem.

2023. augusztus 19., 14:43

Szerző:

A többszázas tömeg Péter Szabó Szilviát, illetve a Nox együttest várta Győr-Gyárváros ünnepi rendezvényén, amelynek szervezője a helyi önkormányzati képviselő, Hajtó Péter volt – írja a Telex. A politikus mostanáig a Fidesz frakció soraiban ült, de azt követően, hogy idén februárban Borkai Zsoltot díszpolgári címre javasolta, viszonya megromlott elsősorban Dézsi Csaba András regnáló győri polgármesterrel, s többekkel a városvezetésben, illetve a frakcióban is. Hajtó azóta független képviselőként Borkai Facebook-posztjainál kommentelőként tűnik fel. Nyilván nem véletlen, hogy Borkai Zsolt három és fél év után Hajtó Péter rendezvényén állt ki először – személyesen is – a nyilvánosság elé. 

„Régen találkoztunk” – ezzel kezdte a színpadra lépő Borkai, akit egyébként Hajtó felvezetése után is taps fogadott. A visszavonulását és annak okát azzal rendezte le, hogy

„talán mindenki tudja, volt egy kis szünet az életemben”,

a visszatérését pedig így indokolta:

„Azt gondolom, ez a szünet után, talán azért, mert látom és érzem azt a szeretetet, amit önök adnak az én irányomba, döntöttem úgy, hogy el fogok indulni a választásokon. És bízom abban, hogy támogatni fognak.”

Ezt a mondatot erősebb ováció fogadta, mint a színpadra lépésekor, de a tömeget sietősen pásztázó videófelvételen látszik az is, hogy a közönség egy része meglepetten vagy faarccal nézi, mi történik – írja a lap.

(Kiemelt képünk illusztráció: Borkai Zsolt, még győri polgármesterként Orbán Viktorral. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Tegnap 08:10

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.