Győr polgármestere most jött rá, mennyibe kerül a szolgálati kocsija bérlése

Dézsi Csaba András visszamondta a hivatali járművet, miután a város polgármestereként 2020 óta csak most – miután a sajtó nyilvánosságra hozta - értesült arról, hogy mennyiért bérlik számára a luxusjárműveket. Természetesen elődje, Borkai tehet erről is.

2023. augusztus 22., 07:33

Szerző:

Majdnem egymilliót, konkrétan 930 ezer forintot fizet havonta a győri önkormányzat Dézsi Csaba András polgármester luxusautójáért – számolt be az adatokról az elmúlt héten az ugytudjuk.hu.

A Győrben használt, szolgálati Audi A8 típusú gépkocsi bérleti szerződésének felmondásáról tájékoztatott Prof. dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere – írta némi hallgatást követően hétfőn délutáni közleményében Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.

„Tekintettel arra, hogy a gépkocsik bérlését a Városházán nem a polgármester koordinálja, nem tudtam arról, hogy mennyiért bérelik a polgármester szolgálati autóját. Most szembesültem ezzel az árral. Amikor polgármester lettem, nem kértem új autót, hanem beleültem abba a mellékelt fényképen is látható A8-as személygépkocsiba, melyet az elődömnek béreltek, és amit addig ő használt. Vizsgálatot rendeltem el és az általam is csak most ismertté váló bérleti díj mértékét indokolatlanul magasnak tartom ezért utasításba adtam a bérleti szerződés felmondását. Ezen túl a Városháza saját tulajdonában lévő, már az előző ciklusban beszerzett, konkrét személyhez nem rendelt, s eddig a kollégák által éppen az adott feladatokhoz használt autóval fogok járni” – fogalmazott a Blikkhez eljuttatott közleményében Dézsi.

(Kiemelt kép: a győri polgármester a budapesti Rammstein koncerten, amire szintén szolgálati autóval utazott. Forrás: Dézsi Csaba András Facebook-oldal)