Borkai Zsolt le akarta tiltatni interjúját, a Partizánon mégis megjelent

Borkai Zsolt volt győri polgármester és független polgármester-jelölt a Partizánban Gulyás Mártonnak arra kérdésre, hányszor vette igénybe protituáltak szolgáltatásait csak annyit válaszolt, ez csak a feleségére tartozik, és volt is rá példa, de ez olyan, mintha a székletét vizsgálgatnánk.

2023. szeptember 5., 18:33

Szerző:

Az ominózus jachtos botrány választott politikusként az első eset volt, hogy prostituáltakat bérelt fel Borkai Zsolt a Partizánnak adott életútinterjújában legalábbis ezt nyilatkozta, majd közölte,

ez a kérdés csak a feleségére tartozik, és publikusan ezt megbeszélni olyan, „mintha a székletemet vizsgálgatnánk.”

Miután Gulyás Márton minderre úgy reagált: a prostitúcióért fizetett pénz forrása közügy, másrészt pedig az sem elhanyagolható szempont, hogy politikusként a keresztény-konzervatív értékrendet vállalta fel, Borkai továbbra is megtagadta a választ, majd vissza is kérdezett Gulyásnak:

„te voltál már prostituáltnál? Csaltad már meg a párodat?”

Borkai amúgy tagadta interjújában, hogy a prostitúció emberkereskedelem lenne, saját esetét egy házasságtörő viszonyhoz hasonlította inkább.

Borkai nem tudja, mitől volt szerencsés a barátja

Az interjúban azonban nem csupán erről beszéltek, Borkai Zsolttól megkérdezték például azt is, a hozzá közelálló üzleti partnere, Rákosfalvy Zoltán annak idején honnan tudta meg, mely város közeli telkeket akarja megvásárolni az Audi, hogy ott gyárt létesítsen, így ugyanis jelentős felárral tudta a megvásárláshoz képest nekik eladni.

Borkai erre csak annyit mondott: „Ezt talán tőle (ti. Rákosfalvytól) kellene megkérdezni.”

Borkai nem furcsállja, hogy frissdiplomás fia egymilliós fizetést kapott

De azt is megkérdezték fia, Borkai Ádám egymilliós fizetéséhez egy bevétel nélküli cégnél Borkai Zsoltnak miféle köze volt. A volt polgármester és fideszes politikus minderre azt felelte, „gondolja, hogy a fiamat áldozom fel arra, hogy ebből a cégből megfelelő hasznot vegyek ki?” Hozzátette, a fia „felnőtt ember, elvégezte az egyetemet” tetteiért pedig ő felel.

A diplomázás utáni, egymillió forintos havi fizetést pedig Borkai egyáltalán nem sokallta.

Arról is mesélt Borkai Zsolt, hogy 2019 októberében, miután a jachton szexelős videók kikerültek róla az internetre, azért mondott le, mert „nem bírta el a nyomást,” amit a Fidesz vezetéséből felé gyakoroltak. „Október 2-án, vagy 3-án jelent meg az első videó, két és fél hét múlva volt választás, előtte nem tudtam már lemondani (...) látszott az ellenzék aktivitása is az ügyben.”

Kósa Lajos hozta a selyemzsinórt

Arra is utalt, ha rajta múlik, a botrány után le sem mond. Viszont Kövér László, illetve Kósa Lajos voltak azok akik leszögezték neki, a történtek után távoznia kell a polgármesteri székből és a Fideszből is. A „selyemzsinórt” pedig végül Kósa vitte el neki Győrbe: „találkoztunk egy helyen, és ismertette velem, hogyan fog történni a lemondásom. Nem tudtam akkor vele vitatkozni. Sebzett voltam, és halálos sebem volt. Nehéz keménynek maradni abban a szituációban.” Azt azért Borkai érzékeltette, nem véletlenül ő beszélt vele:

„Politikai és egyéb bukásaimban valamiféle úton-módon ő mindig megjelent – árulta még el Kósa Lajosról.

„Én végigcsináltam volna, ha a Fidesz mögöttem áll, biztos, hogy végigcsinálom. De egyedül maradtam.” Arra pedig, hogy lát-e esélyt a Fideszbe való visszatérésére, úgy reagált, 

„nem hiszem, hogy ez a vonat még felvenne engem.”

A videó elején Gulyás Márton közölte, a teljes videót letiltotta a megjelenése előtt Borkai Zsolt, aki ismét kampányol Győr vezetésének elnyeréséért, immár a fideszes polgármester, Dézsi Csaba András ellen. A Partizán szerkesztősége azonban úgy döntött, ennek hatására a teljes, vágatlan, 5 óra 29 perces interjút közzéteszi:

(Kiemelt kép: Borkai Zsolt volt győri polgármester interjút ad Gulyás Mártonnak a Partizán stúdiójában. Az interjú 2023. szeptember 5-én jelent meg. Fotó: Kpkivágás a Partizán YouTube videójából)