Nem tetszik az adatvédelmi hatóságnak, ha valakik begyűjtik a konzultációs íveket

2020. július 15., 19:15

Szerző:

Aggályait fejezte ki a nemzeti konzultációs kérdőívek harmadik személy általi begyűjtése miatt

a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerdán az állami tévé műsorában. 

Péterfalvi Attila szerint ha a kérdőíveket az érintetteken kívüli harmadik személy gyűjti be, az demokratikus jogállami megoldással megy szembe.

Egyes országgyűlési képviselők, ellenzéki pártok és akciócsoportok arra szólítják fel az embereket, hogy ne a kormánynak, hanem nekik küldjék el a kérdőíveket - mondta, megjegyezve, ezen felhívások nem tartalmazzák egyértelműen, hogy a továbbiakban hogyan kezelik a megszerzett adatokat.

Kifogásolta, hogy

a kérdőíveken szereplő adatokat szimpatizánsi adatbázis építésére is fel tudják használni.

Készülnek a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció k?
Fotó: Kovács Attila

Jelezte: személyes adatok esetén az unió adatvédelmi rendeletének szabályai alkalmazandók, amely

a pártokra és az országgyűlési képviselőkre is vonatkozik.


Korábban a Momentum, Szél Bernadett, vagy éppen Hadházy Ákos is jelezte, hozzájuk el lehet juttatni az íveket. Utóbbin annyira felháborodott a kormánymédia, hogy a független képviselő lakásánál is megjelent a Hír Tv stábja, ahol éppen fia 16. születésnapját ünnepelte a politikus. 

 

16:38

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.