Startvonalról kezdik újra a Simonka-ügy tárgyalását

Másodjára is újrakezdik a Simonka-ügy tárgyalását a bíróságon.

2024. január 2., 15:51

Szerző:

Ezt a vezető büntetőtanácsban bekövetkezett személyi változások indokolják – értesült a Magyar Narancs. A döntés a gyakorlatban azt jelenti, hogy több mint ötven hónap után ugyanott tart Simonka György ügye, mint az első előkészítő ülésnél. A jogerős ítélet még a kanyarban sincs.

A volt fideszes országgyűlési képviselő ellen 2019-ben emeltek vádat. A vádlottak padján ott ül a politikus felesége, unokahúga, valamint egykori üzlettársai is, összesen 33-an. A Központi Nyomozó Főügyészség bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással vádolja őket.

Amint arról a 168.hu is beszámolt, Simonka György Békés megyei fideszes országgyűlési képviselőt és 32 társát bűnszervezetben elkövetett 1,4 milliárd forintos károkozással vádolják. Ennek ellenére az ügy elsőrendű vádlottja többször is vissza nem térítendő állami és európai uniós támogatást kapott a büntetőper kezdete óta közel 200 millió forint értékben.

Simonka György annak ellenére szabadlábon védekezhet, hogy maga az ügyészség vádirata mondta ki, hogy tanúkat próbált meg megvásárolni.

(Kiemelt kép: Simonka György Fásy Ádám társaságában egy orosházi koncerten. Forrás: Simonka György FB-oldal)