Péntek este megkondulnak az ország harangjai

2018. szeptember 20., 16:21

Szerző:

Csatlakozva a Kulturális Örökség Európai Évéhez kapcsolódó nemzetközi felhíváshoz, szeptember 21-én, pénteken 18 óra és 18.15 óra között Magyarországon is országszerte megkondulnak a templomok harangjai, hogy a Béke nemzetközi világnapján felhívják a figyelmet az I. világháború lezárásának 100., valamint a 30 éves háború 1648-as lezárásának évfordulójára, ezzel emlékeztetve mindenkit a béke megőrzésének fontosságára, írja közleményében az Emmi.

A felhívásra eddig számtalan németországi templom – Berlin, Hamburg, Drezda, Lipcse, Bamberg és Köln-, hétszáz csehországi és szlovákiai templom és Észtország lutheránus templomai is jelentkeztek. Mellettük Dánia, Franciaország, Finnország és Írország is részt vesz a kezdeményezésben.

(24.hu)

 

Tegnap 21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

Tegnap 18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Tegnap 16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.