A kormány is tudja, hogy nem a pedofiltörvény miatt tartják vissza az uniós támogatást, de nem mondja el

A kormány igyekszik összemosni a pedofiltörvény és a helyreállítási alap ügyét a nyilvánosságban, de most kiderült, ők is tudják, hogy a két ügyet külön eljárásban tárgyalják.

2021. október 5., 12:41

Szerző:

A helyreállítási alapról szóló tárgyalásoktól teljesen független eljárás ügyében levelez egymással a magyar kormány és az Európai Bizottság a pedofiltörvényről és a Meseország mindenkié című könyvről, írja a HVG.

A kormány azt kommunikálja, hogy az Európai Bizottság a pedofiltörvény miatt nem hagyja jóvá a 2511 milliárd forintos magyar helyreállítási tervet. Az Európai Bizottság azonban ezt cáfolva közölte, hogy a melegeket a pedofilokkal összemosó jogszabályt és a Meseország mindenkié című könyv ügyét a helyreállítási alap ügyétől teljesen elkülönítve, egy kötelezettségszegési eljárás keretein belül vizsgálja. 

A lap szerint most kiderült, hogy ezzel a magyar kormány is tisztában van és az eljárásba együttműködik a Bizottsággal. A brüsszeli testület arról tájékoztatta a lapot, hogy a magyar kormány határidőre elküldte válaszát a kötelezettségszegési eljárást megindító értesítésre.

„Elemezzük a válaszokat, mielőtt a következő lépésekről döntünk”

– közölte a testület. 

A Meseország mindenkié című könyv kiadóját a magyar hatóságok felszólították, hogy tüntessék fel a borító, hogy a könyv „a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedést” ábrázol. Ebben az ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított a Bizottság a pedofiltörvénnyel kapcsolatos eljárástól függetlenül. 

Mindkét eljárás közben felmerült, hogy a magyar hatóságok nem tudták elmagyarázni, szerintük hogyan érinti hátrányosan a gyermekek fejlődését az LMBTQ-embereket bemutató tartalom. Erről szólt a kormány és a bizottság levelezése, a helyreállítási alapról nem esett szó benne – írta a HVG.

 

(Kiemelt kép: tüntetnek a Kossuth téren a Fidesz-KDNP pedofiltörvénye ellen 2021.07.06-án. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.