Többször zaklatta nevelt lányát, egyszer már megszökött, nem kerülhet szabadlábra

2020. december 16., 13:14

Szerző:

Letartóztatásban marad a férfi, aki többször bántalmazta szexuálisan 11 éves nevelt lányát. 

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint a férfi 2019 szeptemberében két alkalommal végzett szexuális cselekményt az akkor 11 éves nevelt lányával. Az egyik ilyen eseményre akkor került sor, amikor a sértett gyermek aludt, s ennek következtében védekezésre képtelen állapotban volt - írja a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség közleménye.

A vád tárgyát képező bűncselekményt a Büntető Törvénykönyv 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A Kecskeméti Törvényszék a főügyészség indítványára fenntartotta a férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig, mivel a nyomozás során a férfi már egyszer megszökött a hatóságok elől és csak elfogatóparanccsal sikerült kézre keríteni, továbbá rendszeres legális jövedelem hiányában és a büntetési tétel súlyossága folytán vele szemben fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye.

Az elsőfokú végzés ellen a védő jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság indokaival egyetértve a fellebbezést nem tartotta alaposnak, ezért az elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt.

A fellebbezésről másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

 

 

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.