Mérgező munkahelyi légkör miatt távozik a tanárok közel fele egy budaörsi iskolából

Elküldte a budapesti székhelyű Mátrix Suli budaörsi tagintézményének vezetőjét az intézmény igazgatója, ezt követően a 14 tagú tantestület 6 tagja is beadta a felmondását.

2023. május 2., 10:48

Szerző:

Az iskolaigazgató a szülők megnyugtatására közölte, hamarosan pótolják a felmondott tanárokat a budaörsi általános iskolában, már sokan jelentkeztek a helyükre, de a nyári szünet előtti utolsó hónapot helyettesítésekkel kell megoldani.

A távozó tanárok egyike azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy az igazgató választás elé állította a tanárokat: vagy aláírnak egy határozott idejű, egyéves szerződést vagy másik munkahely után nézhetnek.

„A gyerekek isszák meg ennek a levét” – fogalmazott egy anyuka, aki a többi szőlőhöz hasonlóan havi 150 ezer forintos tandíjat fizet havonta az intézménynek.

Sipos Etelka, az iskola igazgatója azért küldte el a budaörsi vezetőt, mert szerinte nem volt megfelelő a vezetői hozzáállása. Az érintett pedagógus ezt a kijelentést visszautasítja és azt mondja, bár végül közös megegyezéssel távozott, máig nem tudja, valójában miért kellett mennie.

(Képünk illusztráció. Fotó: MTI/Ujvári Sándor)