Három bezárt posta nyit újra Pécsen

Rövidesen három, korábban bezárt postahivatal nyit újra a pécsi helyhatóság kezdeményezésére és anyagi támogatásával a baranyai megyeszékhelyen - közölte az önkormányzat kedden az MTI-vel.

2022. december 20., 19:51

Szerző:

Azt írták, hogy a keleti városrészben lévő Puskin téri, a lakótelepekkel tarkított déli városrészben lévő Illyés Gyula utcai, valamint a keleti külső városrészben található pécs-hirdi postahivatal újranyitását és másfél éven át tartó üzemeltetését a szolgáltató és az önkormányzat közös finanszírozásában, összesen 81 millió forintos városi támogatás mellett valósítják meg a jövőben.

Emlékeztettek arra, hogy az üzemeltető Magyar Posta Zrt. korábban 18 pécsi postahivatalból tízet bezárt - közlésük szerint a működésüket ideiglenesen szüneteltetik az energiafelhasználás csökkentéséért. Az önkormányzat vezetése ezt követően kezdett egyeztetést a társasággal.

A pécsi városvezetés egy további postahivatal újranyitásának és üzemeltetésének feltételeit segítene megteremteni, de erről még nem állapodott meg az önkormányzat a Magyar Postával - tudatták a közleményben.

(Kiemelt kép: a Magyar Posta logója egy cégéren. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön közölt agrometeorológiai elemzésében.