Három bezárt posta nyit újra Pécsen

Rövidesen három, korábban bezárt postahivatal nyit újra a pécsi helyhatóság kezdeményezésére és anyagi támogatásával a baranyai megyeszékhelyen - közölte az önkormányzat kedden az MTI-vel.

2022. december 20., 19:51

Szerző:

Azt írták, hogy a keleti városrészben lévő Puskin téri, a lakótelepekkel tarkított déli városrészben lévő Illyés Gyula utcai, valamint a keleti külső városrészben található pécs-hirdi postahivatal újranyitását és másfél éven át tartó üzemeltetését a szolgáltató és az önkormányzat közös finanszírozásában, összesen 81 millió forintos városi támogatás mellett valósítják meg a jövőben.

Emlékeztettek arra, hogy az üzemeltető Magyar Posta Zrt. korábban 18 pécsi postahivatalból tízet bezárt - közlésük szerint a működésüket ideiglenesen szüneteltetik az energiafelhasználás csökkentéséért. Az önkormányzat vezetése ezt követően kezdett egyeztetést a társasággal.

A pécsi városvezetés egy további postahivatal újranyitásának és üzemeltetésének feltételeit segítene megteremteni, de erről még nem állapodott meg az önkormányzat a Magyar Postával - tudatták a közleményben.

(Kiemelt kép: a Magyar Posta logója egy cégéren. Fotó: Kisbenedek Attila / AFP)

Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát! - olvasható Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap esti Facebook-bejegyzésében, amelyet a Védelmi Tanács ülése után adott közre.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a jövő hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni. A hét közepétől ugyan csökken a csapadékhajlam, de a hőmérséklet jelentősen visszaesik, a legmelegebb órákban mindössze 10-16 Celsius-fok várható, a hidegre hajlamos helyeken pedig visszatérhet a gyenge hajnali fagy. A szél sokfelé lesz erős - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.