Pécs polgármestere azt sem tudja, mi történik a saját varosában, szerinte nem nem marad el az Alföldi-féle darab

2018. április 21., 14:41

Szerző:

Egykedvűen, reflexből letagadta Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere, hogy a városából száműzték volna az Alföldi Róbert főszereplésével készült Igenis, miniszterelnök úr! című kormánykritikus színdarabot. Az Átrium Színház vendégelőadását a héten indoklás nélkül lemondta a pécsi önkormányzat tulajdonában álló Zsolnay Örökségkezelő Nkft. indoklás nélkül lemondta,  így Szigetváron mutatják be, az ügyet elsőként megszellőztető Szabad Pécs pedig most elkapta egy nyilatkozatra Páva Zsoltot, aki hallgatta a újságírói kérdést, de annál a résznél, hogy az előadás elmarad, blazírtan közbevágott:

Nem marad el.

Ezután a kérdést, hogy mit szól az ügyhöz, azzal hárította el, hogy inkább Vincze Balázst, a Zsolnay Örökségkezelő ügyvezetőjét keressék. 

A Zsolnay Örökségkezelő a Facebook-oldalán jelezte, hogy az előadás elmarad. Az alkotóknak nem szóltak erről, más közleményt pedig azóta nem adtak ki az ügyben. Alföldi Róbert gyanúja szerint a zalaegerszegi eset köszönt vissza. Akkor a beszélgetőestjét mondták le fideszes utasításra az április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban.

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

A főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi belvárosi „autópályák” helyett újjáéledő sugárutak legyenek Budapesten, ezért a városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat - jelentette be a főpolgármester pénteken Budapesten.