NER-díjat kaphatna Palkovics László ingatlanbiznisze

Egy NER-haszonélvezők által idén alapított cégtől bérel a volt miniszter, Palkovics László által vezetett Széchenyi Egyetemi Csoport prémiumkategóriás budai irodaházat.

2023. november 6., 11:04

Szerző:

Fideszes körök megszerezték, Mészáros Lőrinc bankja megfinanszírozta, Palkovicsék beköltöztek, az adófizetők pedig majd kifizetik – utalt a 24.hu a volt miniszter ingatlanbizniszére. Az idén alapított ingatlan-bérbeadó céget Mészáros Lőrinc bankja „tőkésítette”, hogy meg tudja venni a Feneketlen-tó közelében álló épületet. A hitelösszeg pedig bérleti díjként vissza is folyik az adófizetők által fenntartott és Palkovics László által vezetett csoporttól.

Budapesti székhelyre, a Gellért-hegy lábánál fekvő zöldövezetbe költözött a Palkovics László volt technológiai és ipari miniszter által vezetett Széchenyi Egyetemi Csoport. A csoport teljesen elfoglalt egy 2500 négyzetméteres, frissen felújított irodaházat, nem messze a Feneketlen-tótól, és egy saroknyira a Mathias Corvinus Collegiumtól.

A lap emlékeztet, hogy a volt miniszter által vezetett Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kezelésében álló cégcsoportba olyan értékes állami vállalatok tartoznak, mint például a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., a Rába Járműipari Holding Nyrt., illetve a Győr-Pér Repülőtér Kft.

 A 24.hu arról is beszámol, milyen pénzügyi konstrukcióval jutott hozzá az adófizetők pénzén fenntartott csoport az épület használati jogához 5+5 évre. Az irodaházat a frissen alapított Gardens Property 2023 Kft. adja bérbe, amelynek a szerződés megkötésekor még nem is volt tulajdonában az épület.

A cég mögött ott van a Fidelitas volt alelnöke, Mihalovics Péter, aki aztán Navracsics Tibor és Seszták Miklós korábbi miniszter kabinetfőnöke is volt, illetve Vermes Gábor, a veszprémi Fidelitas korábbi alelnöke. Rajtuk kívül ott van még Pápai Csaba, Paár Attila vállalkozó érdekeltségében álló West Hungária Bau munkatársa, illetve mások mellett egyik cégén keresztül Filep Gyula, aki Filep Bálintnak, a Széchenyi István Egyetem elnökének apja.

Ezzel az egyetem fenntartója egy olyan irodaházba költözik, amelynek tulajdonosai között ott van az egyetem elnökének édesapja.

Ha végig fut az 5+5 éves szerződés a fenti bérlőkkel, akkor csupán a bérleti díjak fedezik azt a 2,3 milliárd forintos hitelt, amit az ingatlan megvásárlására felvettek

– olvasható a cikkben.

(Kiemelt kép: Palkovics László. Fotó: 168.hu archív)

 

Magyar Péter úgy tűnik vitára szállhat az EP-listavezetőkkel, mégis lesz vita a köztévén. Erről Dobrev Klára számolt be egy bejegyzésében, mely szerint az MTVA megkezdte egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan.