Brutális összeget fizetett ki Palkovics minisztériuma egy német lobbistának

Fél évre 8,2 milliárd forint ütötte Klaus Mangold üzletember és ipari lobbista markát az ITM-ből.

2022. július 26., 09:44

Szerző:

Óriási összegért, napi 54 millió forintnak, összességében pedig 8,2 milliárd forintnak megfelelő euróért adott tanácsokat Palkovics László Innovációs- és Technológiai Minisztériumának Klaus Mangold és cége, a Mangold Consulting GmbH hat hónapon keresztül, írja a 444.hu. A július 22-én lejárt szerződésről először Tompos Márton, a Momentum parlamenti képviselője írt oldalán.

Arra a hvg.hu-nak sem válaszolt viszont a most már Ipari- és Technológiai Minisztériumnak hívott tárca, milyen és mennyi tanács került ennyire brutális összegbe. Az viszont ismert, hogy a régebben a jobboldali német CDU/CSU körül megforduló üzletembernek döntő szerepe volt abban, hogy az orosz hitelből épülő Paks II projektre az Európai Bizottság végül rábólintott. Ezenkívül az is ismert, hogy a kormány már 2020-ban is százmilliókat fizetett ki Mangoldnak tanácsadás címén, a „német gazdasági kapcsolatok fejlesztésére”.

(Kiemelt kép: Palkovics László beszédet mond a Roche Magyarország által kifejlesztett digitális betegmenedzsment applikáció átadásán a cég budapesti székházában 2021. december 14-én. Fotó: MTI/Soós Lajos)