Pálinkás József: ezt az arrogáns kormányzást nem lehet folytatni

Az Új Világ Néppártnak jelenleg harminc jelöltje van.

2021. július 16., 08:23

Szerző:

Jelentős stílusváltásra van szükség, ezt a senkivel nem egyeztethető kormányzást nem lehet tovább folytatni – ezt Pálinkás József mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Hozzátette, az Új Világ Néppárt jelöltjeinek el kell fogadni a közös politikai álláspontot, etikai kódexet, ezt követően utánajárnak az illetőnek.

A szadai polgármestert a DK is szerette volna megnyerni magának, ő azonban az UVNP-t választotta.

A tárgyalások a hat párttal az LMP és a Momentum képviselőin keresztül folynak. A politikus szerint régi probléma Magyarországon, hogy nem a teljesítmény alapján, hanem a párt nevétől függően kerül be valaki a parlamentbe. Egy jól működő demokráciában ez nem így működik. Kötelességének érzi, hogy megmérettesse magát, Debrecen 1-es választókerületében indul – mondta Pálinkás József.

(Kiemelt kép: Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke a 24. Magyar Innovációs Nagydíj átadásán az Országházban, 2016. március 31-én. A 2015-ös Innovációs Nagydíjat az evopro csoport kapta az eRDM dinamikus vasúti terhelési rendszer kifejlesztéséért. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.