Azzal hívta fel a rendőröket, hogy felrobbant az óvodát, börtönre ítélték a pocsaji férfit

2019. november 19., 16:57

Szerző:

Jogerősen egy év négy hónap börtönbüntetést kapott egy hajdú-bihari óvoda felrobbantásával fenyegetőző férfi.

A közveszéllyel fenyegetés miatt indult büntetőeljárásban a Debreceni Törvényszék az október 30-án hozott másodfokú ítéletében helybenhagyta a Berettyóújfalui Járásbíróság határozatát - tudatta a törvényszék sajtószóvivője kedden.

A vádlott március 18-án délután pocsaji házában összeveszett egyik családtagjával, majd mobiltelefonjáról a segélyhívón keresztül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központjánál azt a bejelentést tette, hogy két órával korábban a szomszédos Esztár óvodájában bombát helyezett el.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és átvizsgálták az óvodát, de robbanószerkezetet nem találtak. A vádlott cselekménye alkalmas volt a köznyugalom megzavarására.

A Berettyóújfalui Járásbíróság április 18-i elsőfokú ítéletében a vádlottat közveszéllyel fenyegetés miatt mint többszörös visszaesőt egy év négy hónap börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az elsőfokú ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így került az ügy a Debreceni Törvényszékre.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.