Ötödáron is megvehetők Matyi Dezső hétmilliárdos követelései

2017. november 29., 14:56

Szerző:

A valaha az Alexandra-bolthálózatot üzemeltető cég felszámolója összesen 7,4 milliárd forintos csomagot hirdetett meg eladásra – írja a 24.hu.

Matyi Dezső követelései töredékért megvásárolhatók
Fotó: 168 Óra archív

Ezek peresített követelések, kapcsolt vállalkozásokkal, egyéb társaságokkal és magánszemélyekkel szemben állnak fenn. Hogy pontosan kik tartoznak a Matyi-cégnek, kiderül a dokumentációból, ezekbe azonban csak titoktartási nyilatkozat mellett lehet betekinteni, és az akták csupán öt órára nyílnak meg, december 20-án 10 óra és 15 óra között.

A csomagról annyit tud a 24.hu, hogy bizonytalan, a vevő, illetve a kötelezett által el nem ismert követelések alkotják, amelyek értékéért, behajthatóságáért a felszámoló nem vállal felelősséget. Sőt a követeléseket alátámasztó dokumentáció is hiányos. A becsérték ennek megfelelően alulról súrolja a 2,4 milliárdot, és már 1,4 milliárdos minimáláron viheti, akinek kell.

Matyi Dezsőről és birodalmának összeomlásáról egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk, ami ide kattintva olvasható.

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.