Összeférhetetlenségi eljárás indul a karlendítő, jobbikos ózdi alpolgármester ellen

Csütörtökön rendkívüli ülést tart Ózd önkormányzata. 

2021. október 5., 17:26

Szerző:

Az atv.hu információi szerint csütörtökön összeférhetetlenségi eljárást fog lefolytatni az ózdi önkormányzat a karlendítő Farkas Péter Barnabással szemben. Korábban is írtuk, hogy a jobbikos ózdi alpolgármesterről olyan felvételek kerültek elő, amin az volt látható, hogy egy lengyelországi múzeum épülete előtt náci karlendítésre emlékeztető mozdulatot tett.

Farkas egyébként tagadta, hogy náci karlendítés közben kapták volna lencsevégre a múzeum antiszemita feliratai előtt. Az ügy további fejleményéként újabb fénykép került a nyilvánosság elé, ami egyértelművé tette a közvélemény számára a jobbikos politikus náci karlendítését. Janiczak Dávid, Ózd polgármestere megerősítette az ATV-nek, hogy rendkívüli ülésen tárgyalják majd az alpolgármester ügyét. 

„Csütörtökön Ózd város önkormányzatának képviselő testülete az Mötv. paragrafusai szerint összeférhetetlenségi eljárást folytat Fidrus Péter beadványa nyomán Farkas Péter Barnabás ellen” – írta az ATV-nek  Janiczak Dávid. 

(Kiemelt kép: Farkas Péter Barnabás, Ózd jobbikos alpolgármestere. Forrás: Farkas Péter Barnabás Facebook-oldala.)

 

 

 

 

 

15:10

A főváros mellett Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegye fejt ki kiemelkedő gazdasági teljesítményt és esélyük lehet, hogy Budapesthez képest önálló gazdasági profillal rendelkező vármegyék legyenek – mondta a területfejlesztési miniszter Komárom-Esztergom vármegye gazdasági évnyitóján csütörtökön, Naszályon.

14:06

Szombattól az északi szakaszon, a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között a hétvégéken is jár a 3-as metró, míg a Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között pótlóbuszok közlekednek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. A felújítás várhatóan májusban fejeződik be.