A magyar kormány 187 millió eurós hitelt adna Ukrajnának

Azonnali határidővel jelent meg a szerda esti Magyar Közlönyben az a rendelet, amiben a magyar kormány 187 millió eurós hitelt adna Ukrajnának.

2022. november 23., 21:39

Szerző:

„A Kormány továbbra is elkötelezett abban, hogy részt vegyen Ukrajna háború miatt szükségessé váló pénzügyi támogatásában; felhívja a  pénzügyminisztert, hogy gondoskodjon az Európai Unió által Ukrajnának nyújtandó, 18 milliárd eurós hitelből hazánkra eső 187 millió euró biztosításáról” – olvasható a szerda este megjelent Magyar Közlönyben.

187 millió euró nagyjából 76,6 milliárd forintnak felel meg.

Orbán korábban azt mondta, hogy nem vesz fel az EU-s tagállamokkal hitelt

Orbán Viktor a Magyar Állandó Értekezleten még arról beszélt, hogy Magyarország nem fogja elfogadni, hogy az európai uniós tagállamok közösen hiteleket vegyenek fel Ukrajna megsegítése érdekében.

Orbán Viktor azt javasolta, hogy az uniós tagállamok nézzék meg Ukrajna működéséhez mennyi pénzt akarnak adni, azt arányosan, fair módon osszák el egymás között. Ezt az összeget, évente 60-70 milliárd forintot, a nemzeti költségvetésből biztosítaná Magyarország az ukránokkal kötött kétoldalú megállapodás keretében – részletezte a miniszterelnök.

A kormányfő szerint az általa vázolt támogatás nem sérti alapvetően a magyar nemzeti érdekeket, bár az összeg hiányozni fog a magyar költségvetésből.

(Kiemelt kép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (középen) fogadja a világban szétszórtságban élő magyarság szervezeteit tömörítő Magyar Diaszpóra Tanács tagjait a Karmelita kolostorban 2022. november 17-én. fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).