Óriási dugó Hegyeshalom előtt, ünneplés helyett vásárolni indult a magyar

Fontos kérdés, tovább jutnak-e Schwechatnál azok a magyarok, akik miatt beállt a forgalom Hegyeshalom térségében. 

2024. március 15., 13:26

Szerző:

1848-ban megálltunk Schwechatnál, most nem tesszük, most Brüsszelig fogunk menetelni, és mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az Európai Unióban – jelentette ki Orbán Viktor ünnepi beszédében. Úgy látszik, a magyarok meghallgatták a szavát és máris megindultak Bécs felé, Hegyeshalom elesett. 

„Torlódás, lassú forgalom” – ezt jelzi az Útinform oldalának térképe a hegyeshalmi határátkelőnél. A térségben valóban feltorlódtak az Ausztriába tartók. Sokan a kishatár felé vették az irányt, ám már arrafelé sem könnyű átjutni, hosszan kell araszolniuk a kifelé utazóknak – szúrta ki az Autószektor.

Nem csak Bécsnek, a Balatonnak is megindult a magyar a napsütéses hosszú hétvégén. Erős a forgalom az M7-es autópályán a Balaton felé vezető oldalon. Az M0-M7 csomóponttól kezdődően szakaszos lassulásra, időszakos torlódásra lehet számítani. Ebből kifolyólag a 7-es főút forgalma is telítetté vált Érd és Martonvásár között – derül ki az Utinform friss híreiből.

Az M30-as autópályán, a 33-as km-nél a Miskolc-észak csomópont és a 40-es km-nél lévő Szikszó csomópont között garanciális javítási munkát végeznek. A két csomópont között mindkét oldalt lezárták, a forgalmat a 3-as főút felé terelik. A munkavégzés várhatóan több hónapig is eltarthat.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért keresse fel a rendőrség honlapját: https://www.police.hu

(Kiemelt képünk illusztráció. Egy sofőr várakozik teherautója előtt az osztrák-magyar határon lévő Nickelsdorf-Hegyeshalom határátkelőhely közelében 2020. március 18-án. Fotó: ALEX HALADA / AFP)

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.