Határkáosz: az informatikai rendszer meghibásodása miatt könnyít a rendőrség a határátlépésen

Igazi határkáosz alakult ki, miután az ellenőrzéseket végző informatikai rendszer már órákkal ezelőtt meghibásodott és még mindig javítják.

2022. augusztus 27., 15:35

Szerző:

Könnyített határellenőrzést vezettek be a várakozási idő csökkentése érdekében szombat délután, mivel a 13 órakor keletkezett informatikai hiba következtében beállt határkáosz továbbra is fennáll - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata a police.hu oldalon.

Nem sokkal 15 óra előtt azt írták, a rendőrök minden megtesznek annak érdekében, hogy az informatikai rendszerprobléma ellenére a határátkelőhelyeken a várakozási idő csökkenjen. Hozzátették: a hiba kijavításán a szakemberek folyamatosan dolgoznak.

Korábban arról tájékoztattak, hogy informatikai rendszerprobléma okoz gondot 13 órától a közúti határátkelőhelyeken és a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren, ezért hosszabb várakozásra kell számítaniuk az utazóknak.

A rendőrség a külföldre utazóknak azt ajánlja, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

(Kiemelt kép: Egy turistabusz a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalának busztermináljában 2015. szeptember 20-án. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely)