Iszonyat sokat kell várakozni a röszkei határátkelőhelyeken

A Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások és a nyaralók miatt hosszú a várakozás a röszkei határátkelőhelyeken vasárnap délelőtt, közölte a rendőrség.

2022. július 31., 10:21

Szerző:

 A Szerbiából személygépkocsival érkezőknek vagy oda tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen mindkét irányba négy, az autóbusszal utazóknak kettő órát kell várniuk. A röszkei közúti átkelőnél mindkét irányba háromórás a várakozás, ahogy a júliusban és augusztusban pénteken, szombaton, vasárnap 7 és 22 óra között működő ásotthalmi közúti határátkelőhelyen is.

A tiszaszigeti határátkelőhelyen a kilépő oldalon egy-, a belépőn félórás a sor, a kübekházi átkelőnél mindkét irányba fél órát kell várakozni. A személygépkocsival Romániába utazóknak kettő, az onnan érkezőknek egy órát kell várakozniuk a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, illetve a nagylaki közúti átkelőnél. A gyorsabb határátlépés érdekében itt az autósok választhatják az egész nap működő kiszombori közúti határátkelőhelyet, ahol a belépő oldalon egyórás a várakozás.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán (www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo), illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak.

(Fotó: Kelemen Zoltán Gergely/MTI)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.