Ordítozás, botránykönyv – Gyurcsány volt minisztere kitálal

A napokban jelent meg Molnár Lajosnak, a Gyurcsány-kormány egykori egészségügyi miniszterének könyve.

2010. február 28., 08:41

A Miért lettem antipatikus? című írásban Molnár a kormányzati munka tíz hónapjának izgalmas kulisszatitkairól is szókimondó stílusban ír. A botránykönyv néhány kijelentése azonban máris megütközést keltett a volt miniszter politikustársai körében – írta a nol.hu.

"Molnár Lajos 10 hónapon keresztül volt a Gyurcsány-kormány egészségügyi minisztere. Kinevezése után rögtön hozzálátott az egészségügy teljes átalakításához, nevéhez öt korszakalkotó törvény megalkotása fűződik. Radikális reformterveivel korábban soha nem tapasztalt indulathullámokat korbácsolt fel az egész országban. (...) Koalíciós partnereivel, sőt, olykor párttársaival is meggyűlt a baja.

Ebben a könyvben őszintén, szókimondó stílusban ír a bársonyszékben töltött hónapokról, az egészségügyi reform szükségességéről és arról, milyen érdekek mozgatták a változások ellenzőit, a miniszter politikai ellenlábasait" – olvasható a bookline.hu internetes könyváruház honlapján megjelent fülszövegben.

Molnár Lajos könyvében többek között leír egy jelenetet, amelyben a biztosítói reform vitája olyan indulatos ordítozássá fajult Gyurcsány Ferenccel, hogy a teremben ülők joggal hihették: a két politikus "ölre megy".

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.