Kéz a kézben sétált Orbán Viktor és a vietnámi miniszterelnök – VIDEÓ!

Orbán Viktor Budapesten fogadta a vietnámi miniszterelnököt, e közben kulcsolódott a kezük egymásba.

2024. január 20., 15:02

Szerző:

A videófelvételek szerint Orbán Viktor kézen fogva sétált Pham Minh Chinh vietnámi miniszterelnökkel, amikor Budapesten fogadta az ázsiai politikust. A videón ez 5:44-től látható – szúrta ki a Telex.

 

Mint írják, az előző vietnámi miniszterelnök még 2017-ben Hanoiban ugyanúgy kézen fogta Justin Trudeau kanadai kormányfőt, és arra is láttunk példát, hogy a vietnámi elnök a dél-koreai pénzügyminiszterrel sétált így.

Vietnámban ugyanis ez a szeretet általános megnyilvánulása, és teljesen elfogadott, ha barátok így mutatkoznak a nyilvánosság előtt.

Orbán Viktor a péntek reggeli Kossuth Rádió-interjújában elmondta: mindegyik elemzésben azt látja, hogy Vietnám a leggyorsabban fejlődő tíz ország között van. Szerinte a velük való együttműködésben nagy gazdasági potenciál van. „Az úgy világrendben kialakuló kapcsolatrendszerünknek ez egy fontos eleme lesz” – összegezte.

Ebből a szempontból Orbán szerint rendkívül fontos Magyarországnak a vietnami miniszterelnök látogatása; olyan kontinensről érkezett, amely megállíthatatlanul emelkedik, és benne Vietnam is példátlan módon fejlődik, könnyű megjósolni, hogy az előttünk lévő korszak nyertesei közé tartozik majd – idézték Orbán Viktort.

„Mi ebben az új világgazdasági rendszerben óriási lehetőséget látunk Magyarország számára, hiszen származását tekintve a magyar egy keleti nép. A Nyugathoz tartozunk, de Keletről jöttünk, értjük azt a világot, és azok az értékek, amelyek ott fontosak, azok a magyaroknak is fontosak: a tisztelet, az egyenrangúság, a család és saját nemzetünk szolgálata” – fogalmazott a kormányfő.

Pham Minh Chinh, a Vietnámi Szocialista Köztársaság miniszterelnöke pénteken Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) mondott beszédet.

A globális problémákra csak az emberközpontú megközelítés adhat választ - hangsúlyozta 

Kiemelte, hogy országa a közép-európai régióban Magyarországot tartja a legfontosabb partnerének, amit a két ország több évtizeden átívelő és az optimizmusra építő barátsága alapozott meg. Majd köszönetét fejezte ki azért, hogy a koronavírus-járvány idején Magyarország vakcinák adományozásával, sok ember életét megmentve segítette az akkor bajban lévő Vietnámot.

(Kiemelt képünk forrása: képkivágás a vietnámi VTV4 Youtube csatornájára feltöltött videoból)

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.