Orbán Viktor: Javasoljuk a rendkívüli jogrend és a vészhelyzet bevezetését

Orbán Viktor a Parlamentben értékelte a járvány elleni védekezést hétfőn és a folytatásról is beszélt.

2021. szeptember 20., 13:19

Szerző:

„Magyarország nem csak európai de világ viszonylatban is az egyik leggyorsabb oltási kampányt bonyolította le. Az oltásnak köszönhetően élhetjük a megszokott, normális életünket. Lesz negyedik hullám, ezt mutatják a hazai és az európai számok is. Ez egy olyan vírus ami ellen csak az oltással lehet védekezni” – közölte Orbán Viktor az Országgyűlés nyár utáni első plenáris ülésének megnyitóján.

„Az életünket és a szabadságunkat csak az oltással tudjuk megvédeni. Már két oltás is teljes védelmet nyújt, de a szakemberek szerint szükséges harmadik is” – fogalmazott a miniszterelnök.

A kormányfő azt elmondta, hogy Európában Magyarország tette lehetővé először a harmadik oltás felvételét. „December végéig közel 17 millió vakcinát tudunk felhasználni, ha szükség van rá. Akik nincsenek beoltva, azok kockáztatnak. A nyár során a negyedik hullámra felkészültünk. Van elegendő gyógyszer és kórházi kapacitás. A kormány javasolja a parlamentnek a rendkívüli jogrend és a vészhelyzet év végéig való bevezetését, mert az segíti a járvány elleni védekezést” – jelentette be Orbán Viktor.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor az Atreju nevű rendezvényen, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párttalálkozóján Rómában 2019. szeptember 21-én. Fotó: Andrea Ronchini / Nurphoto/AFP)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.