Orbán Viktor is kitöltötte a nemzeti konzultációt

Vajon milyen válaszokat adhatott a miniszterelnök? 

2023. november 20., 18:25

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a közösségi oldalára feltöltött videóban bíztatott a nemzeti konzultáció kitöltésére, hangsúlyozva: „nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszelben fütyülnek”.

A kormányfő – aki a videó szerint maga is kitöltötte a kérdőívet – azt mondta: a következő hónapokban a postás minden családnak eljuttatja a „szuverenitásunk védelméről” szóló konzultációs íveket.

Úgy értékelt: ideje volt, hogy kikérjék az emberek véleményét, mert a következő hónapokban, egészen az uniós választásokig „súlyos viták várnak ránk Brüsszelben”.

„Régi nóta, a brüsszeli bürokraták újra meg akarják mondani nekünk, hogy hogyan éljünk: több pénzt és újabb fegyvereket akarnak adni Ukrajnának, azt akarják, hogy ha már náluk nincs, nálunk se legyen rezsicsökkentés, és azt akarják, hogy mi, magyarok is engedjük be a migránsokat” – fogalmazott, hozzátéve: „de mi magyarok vagyunk és nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszelben fütyülnek”.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook-oldala.)

A hidegfront felhőzete és csapadékzónája fokozatosan kelet felé elvonul, mögötte már nagyobb területen válik szakadozottá a felhőzet. Nagyobb mértékben viszont csak a hajnali, reggeli óráktól valószínű felhőzetcsökkenés.