Mondott merészeket a Tucker Clarsonnak adott interjúban Orbán Viktor

Szerinte ő és néha Magyarország az Európai Unió fekete báránya. 

2021. augusztus 6., 16:46

Szerző:

Orbán Viktor szerint őt és néha Magyarországot is az Európai Unió fekete bárányának tartják a migrációkérdés ügye miatt. A magyar miniszterelnök Tucker Clarson amerikai tévésnek részletesen beszélt, miért döntött úgy, hogy nem fogadja be a menekülteket 2015-ben. A kormányfő azt is elmondta, miért nem jó, ha más közösségek keverednek az őslakosokkal. 

Tucker Clarson úgy kezd neki az interjúnak, hogy 2015-ben „migránsok” százezrei jelentek meg déli a határon, és „elözönlötték Európát”, Németország felé tartottak. Több uniós ország azt mondta, „gyertek hozzánk, Isten hozott benneteket”, de Magyarország egyedüliként nemet mondott erre. Miért? – kérdezte a tévés Orbán Viktortól. A magyar kormányfő erre határozottan úgy válaszolt: „Ez volt az egyetlen észszerű magatartás”. A miniszterelnök szerint, ha valaki átlépi a határt engedély nélkül, akkor a haza védelme a legfontosabb, és azt kell mondani nekik: „Emberek, állj!” – mondta Orbán Viktor, leszögezve, hogy nem lehet csak úgy átlépni a határt mindenféle engedélyek nélkül.

Orbán Viktor szerint azért volt megbotránkoztató a nyugat-európai országok vezetőinek számára az ő álláspontja, mert ők úgy döntöttek, új fejezetet nyitnak a nemzetük történelmében. A kormányfő szerint ezt „új társadalomnak” nevezik, ami szerinte egy posztkeresztény, posztnemzeti társadalom. „Meg vannak győződve, hogy ha különböző közösségek – akár nagyszámú muzulmán közösségek – az őslakosokkal – mondjuk keresztény közösségekkel – összekeverednek, akkor az eredmény jó lesz” – fogalmazott Orbán Viktor.

Hozzátette: szerinte azt nem lehet egyértelműen megmondani, hogy jó vagy rossz lesz, az viszont biztos, hogy rizikós. Úgy véli, azért, mert a magyarok úgy döntöttek, hogy nem vállalják ezt a kockázatot, az ő személyes megítélése is azért ilyen rossz világszinten „Engem az Európai Unió fekete bárányának tartanak és néha Magyarországot is” – jelentette ki Orbán Viktor. 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor interjút ad Tucker Clarsonnak. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)