Orbán Viktor felkérte Tarlós Istvánt, hogy induljon újra Budapest főpolgámesteri tisztségéért

2018. május 27., 21:09

Szerző:

Orbán Viktpr azt szeretné, ha Tarlós István jövőre is indulna Budapest főpolgármesteri tisztségééért – árulta el maga a reménybeli jelölt az Indexnek adott interjújában

– Nem kérte senki, hogy tartsam titokban, pár hete Orbán Viktor felkért, hogy induljak újra a 2019-es főpolgármesteri választáson, és én inkább most ezzel vagyok elfoglalva

– mesélte Tarlós István a portálnak egy fejlesztésekről szóló kérdésre. Hozzáfűzte, hogy most, hetvenévesen neki még gondolkodnia kell, hogy vállalja-e, és ha igen, milyen feltételek mellett ezt a felkérést, amely a győzelme esetén még hat és fél év elkötelezettséget kívánna tőle. 

– Feltehetően hamarosan

– válaszolta a kérdésre, hogy mennyi idő múlva dől el a kérdés. Beszélt arról is, hogy ha a Fidesz vissza akarja nyerni a Budapestet, akkor az életszerűség azt diktálja, hogy az Orbán-kormány  az eddigieknél is több pénzt szánjon rá.  Fideszes jelölt csak hat budapesti választókerületben tudott nyerni az április 8-i parlamenti választásokon, de azokat is bukták volna, ha az ellenzék összefog.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A tisztséget 2010 óta betöltő Tarlós István egyébként évek óta gondolkodik, hogy induljon-e újra, 2016 elején legalábbis jelezte, hogy meggondolhatja magát a korábbi álláspontjához képest, miszerint nem vállal még egy ciklust. A harmadik Orbán-kormánnyal – főleg Lázár János volt kancelláriaminiszterrel – enyhén szólva nem volt felhőtlen a viszonya. A konfliktusa Lázár Jánossal még 2011-ben kezdődött Budapest büdzséje miatt, és a 3-as metró felújítási költségei miatt kitört vitákon át egészen addig tartott, amíg a főpolgármester egyszerűen pihenni küldte az akkori kancelláriaminisztert a hírhedt bécsi videója miatt.