Orbán Viktor: Manfred Weber magyarellenes - Ursula von der Leyen ministráns kislány hozzá képest

Orbán Viktor ismét nagyot ment a szokásos reggeli rádióinterjújában.

2024. június 21., 09:26

Szerző:

Magyarország számára kulcskérdés a világgazdaság nyitottsága - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, Berlinben.

Magyarország nem tud a mostani életszínvonalon élni, ha csak a tízmillió magyar gazdasági piacára számíthat – fogalmazott a kormányfő (a mostani életszínvonalról itt olvashat bővebben) hangsúlyozva, tragikus volna „a világ többi részétől való elzárkózás”.

Kiemelte: a nyitott világgazdaság akarásában Németország is a szövetségesünk, hiszen ők is termelő ország, és el kell adniuk a termékeiket a világban, ezért érdekünk, hogy nyitott maradjon a világgazdaság.

Orbán Viktor a Mercedest hozta a két ország közötti gazdasági kapcsolat példájaként, megemlítve, a járműgyártó 3800-4200 új munkahelyet hoz létre Kecskeméten, „hét lakat alatt tartott” új modellek és a hozzájuk szükséges alkatrészek gyártására.

Hangsúlyozta: átalakuláson megy keresztül a német ipar, a kérdés az, hogy ebben a technológiai váltásban „van-e helye a magyaroknak, lesz-e helye a magyaroknak, vagy sem, és a válasz az, hogy lesz”.

Balra tolódott Néppárt?

Az Európai Néppárt (EPP) a hagyományos, mérsékelt, konzervatív és kereszténydemokrácia képviselete helyett mindig elviszi a szavazóit balra, ezért nem jobboldali, hanem baloldali többség jön létre Európában – folytatta a miniszterelnök

Orbán Viktor az európai parlamenti választást értékelve kifejtette, az utóbbi időben a néppárt választásról választásra ugyan begyűjti a mérsékelt, jobboldali szavazók támogatását, de ahelyett, hogy jobbra kötne koalíciót, elmegy, és bal oldalra köt, azaz „ellopja, eltolja” jobbról balra a szavazókat.

„Ez a dicstelen szerep az, amit az Európai Néppárt játszik, és ezért hiába tolódtak el a közvéleményben az erőviszonyok a jobboldal javára, ezt nem lehet direktben érvényesíteni most Brüsszelben”

– fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, indirekt lépésekkel, vagyis szövetségek és megállapodásokat megkötésével azonban egyre erősebb lesz a jobboldal.

Mint mondta, az Európai Néppárt elnökének, Manfred Webernek „belzebubi szerepe” van „az európai politika elrontásában”, és az Európai Néppárt mindig balra mozdul el, most is így tesznek. 

Ursula von der Leyen ministráns kislány hozzá képest

– mondta Orbán Viktor Manfred Weberről.

Háború és migrációpárti koalíció

Orbán Viktor kiemelte: a baloldali pártok bejelentették, hogy egyezséget kötöttek egymással, a magát jobboldalinak mondó, de a szövetségkötések esetén mindig balra elmozduló Európai Néppárt (EPP) pedig csatlakozott a baloldalhoz.

A létrejött koalíció megállapodott egy olyan programban, ami nem jó Magyarországnak, különbözik a magyar emberek gondolkodásától. Ez egy háborúpárti koalíció, összeálltak azok, akik továbbra is, sőt, gyorsuló ütemben akarják belevinni Európát a háborúba – fogalmazott.

Hozzátette: Németországban a II. világháború óta elképzelhetetlen, súlyos militarizálódás zajlik.

Elmondta azt is, hogy a koalíció második programja migrációpárti, ők a Soros terv végrehajtói. Hozzátette, Soros György már 2015-ben megírta, hogy minden évben be kell hozni egymillió migránst Európába, és ennek finanszírozásához ő szívesen ad kölcsönt az európaiaknak.

A koalíció az „adóemelés oldalán áll, tehát, nem piacbarát”, ami nem jó az európai gazdaságnak - mondta.

Manfred Weber magyarellenes vezető

Mi ki fogunk maradni ebből a háborúból, Magyarország a béke szigete marad, mind a közbiztonság, mind a szociális biztonság, mind a háború tekintetében – hozzátéve: Manfred Weber személyében egy magyarellenes vezető van az Európai Néppárt élén (Orbán Viktor, illetve hazánk és Manfred Weber közötti viszonyról itt olvashat bővebben).

Orbán Viktor emlékeztetett, az európai választáson az emberek világosan elmondták: nem akarják, hogy Magyarország részt vegyen a háborúban.
Hozzátette: sikerült megállapodnia a NATO főtitkárával, hogy Magyarország nem vesz részt a NATO ukrajnai missziójában sem pénzzel, sem fegyverrel, sem katonával.

A háborús nyomás jelen pillanatban nem a NATO-ból jön, hanem innen, Európából, ezt a csatát Brüsszelben kell megvívni – jegyezte meg.

A békepárt nyert Magyarországon, és a brüsszeli háborúpártiak azonnal egy korábban példátlannak mondható bírságot vágtak a nyakunkba – idézte fel, hozzátéve, szoros összefüggés van a migrációs bírság és a háború és béke kérdése között.

Orbán Viktor jelezte azonban: munkacsoportokat állítottak fel ennek kivédésére, és már látni a megoldásokat, hogy azokkal fizettessük meg ezt a bírságot, akik a migráción és a háborún a legtöbbet keresik.

(Kiemelt kép: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad Törőcsik Zsolt műsorvezetőnek a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Berlinben 2024. június 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)