Orbán Viktor: Európában ma Magyarország a legszabadabb ország

A miniszterelnök szerint az idei évnek hatalmas tétje van, ugyanis a Soros-birodalom, megerősítve a kormányzó amerikai demokratákkal, Góliátként indít támadást az európai országok többségében a jobboldali média és sokszor pénz nélkül politizáló lelkes nemzeti pártok ellen. 

2023. szeptember 21., 14:13

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnök szerint az idei év arról fog szólni, hogy Magyarországot térdre akarják kényszeríteni ellenfelei, akik elvennék hazánk szuverenitását. Magyarország ellenfelei a háború okozta válságot akarják felhasználni arra, hogy visszalökjék hazánkat a Gyurcsány-korszakba, amikor a magyarok sorsáról külföldön döntöttek. A Magyar Nemzet azt írja, hogy a miniszterelnök ezt nevezte meg a következő év tétjének Esztergomban, a Fidesz–KDNP zárt körű kihelyezett frakcióülésén.

„Látható, ahol ennek tétje van, Amerikában, Trumpot egyenesen börtönbe akarják küldeni, nehogy veszélyeztesse Soros és a demokraták hatalmát. A globalistáknak az Európai Bizottság és az amerikai elnök kell, az oda vezető úton pedig Magyarország a tüske a köröm alatt” – értékelte hazánk helyzetét ebben a küzdelemben a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint ennek az az oka, hogy  „Európában ma Magyarország a legszabadabb ország”.

 „Van kerítés a határon, nincs bevándorlás, van helyette családpolitika. Nincs genderideológia az iskolákban, nem szállítunk fegyvert Ukrajnába, nem akarunk belekeveredni a háborúba”

– sorolta a kormányfő. Orbán Viktor ezután megfogalmazta, hogy kik Magyarország ellenfelei: a Soros-birodalom, a brüsszeli bürokrácia és a szövetségeseik. 

„Politikai szuverenitásunkat akarják elvenni akkor, amikor nyilvánvaló jogsértéssel tartják vissza a Magyarországnak járó forrásokat, miközben arra kényszerítenek bennünket, hogy fizessünk Ukrajnának, ráadásul vita nélkül vennék fel Ukrajnát az unióba, holott semmilyen, más tagállamokkal szemben támasztott követelménynek nem felel meg”– fogalmazott az államfő.

A Magyar Nemzet beszámolója szerint Orbán Viktor azzal zárta beszédét, hogy a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választás tétje egy és ugyanaz: Magyarország szuverenitásának megőrzése.

(Kiemelt képünkön: Orbán Viktor miniszterelnök. Fotó/Forrás: hivatalos Facebook oldala)

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének kezdeményezését követően a belügyminiszter az ország teljes területére kihirdette a tartósan vízhiányos időszakot, 2024. május 24-i kezdettel.