Orbán Viktor élőben, páholyból nézi a világbajnokság mérkőzéseit, és ez még csak nem is a vakációja

2018. július 10., 18:41

Szerző:

Azután, hogy hétfőn benézett a barátjaként aposztrofált Recep Tayyip Erdogan török elnök beiktatására Ankarába,  kedden Szentpétervárra utazott Orbán Viktor magyar miniszterelnök, hogy élőben nézze az oroszországi futball-világbajnokság elődöntőjét Belgium és Franciaország között – derül ki a Magyar Idők cikkéből. Eközben három napja megjelenik egy-egy poszt a Facebook-oldalán, amelynek a tanúsága szerint a miniszterelnök szabadságra készül, ezt sejteti legalábbis az egyre bővülő ...Ó ...IÓ ...CIÓ betűsor, ami azt jelenti, hogy Orbán Viktor a futball-világbajnokságra még nem tekinti a vakációja részének. Azt már csak rosszmájúan jegyezhetjük meg, hogy

ha a futball-világbajnokságot vesszük alapul, akkor az ..Ó ...IÓ ...CIÓ megfejtése aligha lehet vakáció, hiszen az csak még négy betű, a megméretés pedig vasárnap ér véget, szóval Orbán Viktor még meglephet azzal, hogy valójában a migráció jutott az eszébe.

(A Facebookon a rajongói hozzászólások között akad egy lehangolóan bűbájos is, az, amelyik szerint

koalíció (!)

lesz a megfejtés.)

A miniszterelnök a fiát, Orbán Gáspárt magával vitte a török elnök beiktatására is, nem mellesleg pedig magáénak tudhatja azt a kétes dicsőséget is, hogy az Európai Unió hivatalban lévő vezető politikusai közül rajta kívül még csak egyvalaki, Rumen Radev bolgár államfő fogadta el a meghívást. (A török elnök beiktatására egyébként elment Alekszandar Vucsics szerb elnök, Gjorge Ivanov macedón, Hashim Thaci koszovói államfő, a nyugati világot viszont egyedül Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő képviselte.)

 

Az enyhén szólva kormányközeli Magyar Idők a szentpétervári riportjában azt írta, hogy a miniszterelnök a sűrű programjába igyekszik beilleszteni a vasárnapi világbajnoki döntőt is, azt pedig talán némi joggal kockáztatjuk meg, hogy a fia is vele tart a mérkőzésekre, négy évvel ezelőtt legalábbis Orbán Gáspár ott ült az édesapja oldalán Rio de Janeiróban, amikor az akkori futball-világbajnokság döntőjében Németország 1:0-ra felülmúlta Argentínát. A magyar sajtó akkor is írt a jelenlétéről ,amire a miniszterelnök fia sértődötten reagált, és írt is a 444-nek egy levelet, hogy ne foglalkozzanak vele, mert ő nem közszereplő. Ami a jelenlétét illeti a Maracaná Stadion VIP-páholyában, ezt az állítását a portál és később a Társaság a Szabadságjogokért is cáfolta.

Havasi Bertalan miniszterelnöki sajtófőnök, Orbán Viktor és Orbán Gáspár Ankarában
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A mostani oroszországi útba nem fér bele egy találkozó Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin között. Valószínűleg az orosz elnök az, aki nem tud időt szakítani rá, de tegnap derült ki, hogy nem kell sokáig várni, a miniszterelnök szeptemberben hivatalos látogatásra Moszkvába utazik.

 

 

 

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.