Orbán Viktor: Bethlen István országépítő munkája hasznos válaszokat adhat korunk kihívásaira

A kormányfő levelét az Országgyűlés felsőházi üléstermében megrendezett fórumon Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke olvasta fel.

2021. szeptember 28., 12:11

Szerző:

Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőjében.

A kormányfő levelét az Országgyűlés felsőházi üléstermében megrendezett fórumon Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke olvasta fel. A Veritas Történetkutató Intézet és Levéltár és az Országgyűlés Hivatalának közgyűjteményi és közművelődési igazgatósága által A Bethlen-kormány megalakulása és a konszolidáció szellemi háttere címmel szervezett konferenciára írt köszöntőjében a kormányfő úgy fogalmazott: egy kormány és egy miniszterelnök munkájának fokmérője az, hogy honnan hová sikerül eljuttatnia a vezetésére bízott országot. Bethlen István kormányzati munkája hatásában többet jelentett válságkezelésnél, honalapító és -szervező munka volt, melynek köszönhetően hosszú évszázadok után ismét megszületett a szabad és független Magyarország – írta a miniszterelnök.

 

(Kiemelt kép: Orbán Viktor Facebook oldala)