Orbán Viktor fontos bejelentést tett a nyugdíjakról

A miniszterelnök a Parlamentben közölte a módosítást.

2021. december 6., 15:27

Szerző:

Orbán Viktor hétfőn közölte a Parlamentben, hogy a várt három százalékos nyugdíjemelés helyett öt százalékkal emelik a nyugdíjat januártól.

A korábban tervezett három százalékos emelés az ellenzék több tagjának is szemet szúrt, ugyanis nem találták arányosnak a jelenlegi inflációs helyzettel. Többek között az LMP politikusa is felszólalt az üggyel kapcsolatban: Schmuck Erzsébet arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy „mit tesz a kormány annak érdekében, hogy januártól a nyugdíjak megegyezzenek az infláció mértékével.”

A kérdésre válaszolva pedig Orbán Viktor bejelentette, hogy

januártól a három százalékos nyugdíjemelés helyett öt százalékos nyugdíjemelésre kell számítani.

A miniszterelnök kiemelte: az emelés az infláció mértékében történik, ugyanis „’22-ben öt százalékos lesz a jegybank tájékoztatása szerint”.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. január 21. Orbán Viktor miniszterelnök videókonferenciáján a Karmelita kolostorban 2021. január 21-én. Fotó: Benko Vivien Cher / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkészült hazánk legjobb munkahelyeit listázó kutatás. Az élbolyban első pillantásra meglepő cégek is: az első tízbe például bekerült a McDonald's és a MÁV is.