Orbán Viktor fontos bejelentést tett a nyugdíjakról

A miniszterelnök a Parlamentben közölte a módosítást.

2021. december 6., 15:27

Szerző:

Orbán Viktor hétfőn közölte a Parlamentben, hogy a várt három százalékos nyugdíjemelés helyett öt százalékkal emelik a nyugdíjat januártól.

A korábban tervezett három százalékos emelés az ellenzék több tagjának is szemet szúrt, ugyanis nem találták arányosnak a jelenlegi inflációs helyzettel. Többek között az LMP politikusa is felszólalt az üggyel kapcsolatban: Schmuck Erzsébet arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy „mit tesz a kormány annak érdekében, hogy januártól a nyugdíjak megegyezzenek az infláció mértékével.”

A kérdésre válaszolva pedig Orbán Viktor bejelentette, hogy

januártól a három százalékos nyugdíjemelés helyett öt százalékos nyugdíjemelésre kell számítani.

A miniszterelnök kiemelte: az emelés az infláció mértékében történik, ugyanis „’22-ben öt százalékos lesz a jegybank tájékoztatása szerint”.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. január 21. Orbán Viktor miniszterelnök videókonferenciáján a Karmelita kolostorban 2021. január 21-én. Fotó: Benko Vivien Cher / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.