Orbán Viktor fontos bejelentést tett a nyugdíjakról

A miniszterelnök a Parlamentben közölte a módosítást.

2021. december 6., 15:27

Szerző:

Orbán Viktor hétfőn közölte a Parlamentben, hogy a várt három százalékos nyugdíjemelés helyett öt százalékkal emelik a nyugdíjat januártól.

A korábban tervezett három százalékos emelés az ellenzék több tagjának is szemet szúrt, ugyanis nem találták arányosnak a jelenlegi inflációs helyzettel. Többek között az LMP politikusa is felszólalt az üggyel kapcsolatban: Schmuck Erzsébet arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy „mit tesz a kormány annak érdekében, hogy januártól a nyugdíjak megegyezzenek az infláció mértékével.”

A kérdésre válaszolva pedig Orbán Viktor bejelentette, hogy

januártól a három százalékos nyugdíjemelés helyett öt százalékos nyugdíjemelésre kell számítani.

A miniszterelnök kiemelte: az emelés az infláció mértékében történik, ugyanis „’22-ben öt százalékos lesz a jegybank tájékoztatása szerint”.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. január 21. Orbán Viktor miniszterelnök videókonferenciáján a Karmelita kolostorban 2021. január 21-én. Fotó: Benko Vivien Cher / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda)

Törvénysértő helyzet állt elő Ferencvárosban, de az ismételt szavazáson ezt orvosolták. Baranyi Krisztina polgármester szerint a képviselők nem is titkolták, hogy saját illetményemelésük elmaradása miatt alakították így a helyzetet.