Orbán tusványosi beszédének angol összefoglalójában dübörög az öncenzúra

Kihagytak az összefoglalóból minden olyan témát, ami vitákat váltott ki.

2022. július 24., 17:41

Szerző:

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-delegációjának vezetője körlevelet küldött az EP össze képviselőjének, amiben a miniszterelnök tusványosi beszédének összefoglalója volt angolul. A Kovács Zoltán neve alatt jegyzett összefoglalóból viszont többek között kimaradt a „kevert fajú” európaiakról és a „nem kevert fajú” magyarokról szóló részt – írta Ujhelyi István Facebookon.

Továbbá kimaradt az is, hogy Orbán szerint 2030-ra Magyarország az EU nettó befizetője lesz, ami miatt „mi rendeljük majd a zenét”. Valamint a gázfogyasztás csökkentésében komoly „know-how”-val rendelkező németekről értekező gondolatai sem szerepeltek az angol összefoglalóban.

 

Ujhelyi rámutatott, hogy Orbán beszéde a miniszterelnöki holnapon még csak magyarul érhető el, angolul nem. Szerinte ez vagy azért van, mert „a miniszterelnök szokás szerint tudatosan pávatáncol”, vagy azért, mert a miniszterelnök.hu angol fordítói nem dolgoznak a hétvégén, ezért hárult a feladat Kovács Zoltánra.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.