Orbán Tusványoson: Jó okunk van Fidesz fröccsöt inni, az kétharmad-egyharmad

2019 óta először mond beszédet Orbán Viktor Tusványoson. 

2022. július 23., 11:13

Szerző:

„Jó okunk van, hogy Fidesz fröccsöt igyunk, az kétharmad-egyharmad”

– kezdte Orbán a beszédét Tusványoson.

Közben kisebb zűrzavar lépett fel, páran egy „Erdély román föld feliratú” román nyelvű molinót emeltek a magasba, míg mások az esernyőikkel próbálták eltakarni a feliratot. 

„Udvariasan, mint a budapesti rendőrök a hidakon a narkósokkal” – mondta a magyar miniszterelnök, amikor kivezették őket.

Orbán azzal folytatta, hogy a veszély korába léptünk, az eddig szilárd nyugati civilizációnak hitt oszlopai repedezni kezdtek:

„Korábban azt gondoltuk, a tudomány védőburkában élünk, de jött egy vírus, Európában nem lehet háború, a szomszédban az van, és azt gondoltuk a hidegháború nem térhet vissza, de most sokan dolgoznak mégis azon, hogy blokkvilágba szervezzék az életünket”

Orbán felhívta a figyelmet, hogy Európának több kihívással kell szembe néznie. Az első ilyen a demográfia, hiszen jelenleg több a temetés, mint a keresztelő. Vannak olyan népek, amelyek képesek saját maguk biológiai fenntartására – Magyarország helyzete javult, de egyelőre erre nem képes. „Ha nem lesz fordulat, ellakják tőlünk Magyarországot”

A második kihívás a migráció, ami ketté választotta Európát. 

„A Nyugat kettévált, az egyik felében európai és Európán kívüli népek élnek együtt, amelyeket Orbán szerint már nem lehet nemzeteknek nevezni. Ott 2050-re a nagyvárosokban már 50 százalék fölé emelkedik a nem európai emberek aránya” 

– vélekedett a miniszterelnök. Állítása szerint a nyugat Európába költözött, és a poszt-nyugat olyanná akarja tenni az európaikat, mint amilyenek ők. 

„Brüsszel a Soros-féle csapatokkal kiegészülve ránk akarja kényszeríteni a bevándorlókat”

Harmadik kihívás a miniszterelnök szerint a genderség, amit ők gyermekvédelmi törvénynek hívnak. „Ebben az ügyben is bíróság elé vittek minket” – emlékeztetett Orbán, aki szerint azt sikerült elérni, hogy a genderügyi vitákat leválasztották az uniós pénzekkel kapcsolatos vitákról.

Hozzátette: Fontos, hogy Nyugaton is megértsék, hogy ez nem ideológiai kérdés, hanem egy ténykérdés, és a genderideológiának sosem lesz többsége Magyarországon. És a szokásos szlogen: 

„Az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén a Soros-féle hadsereg tagjai”

(Kiemelt képünk: Tusnádfürdő, 2022. július 23. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke (b) és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

 

 

 

 

 

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.