Orbán: Nem baj, ha sokáig maradunk hatalmon

Ennek pedig a kormányfő magyarázta alapján roppant egyszerű az oka: a Fidesz profi, az ellenzék amatőr.

2023. augusztus 25., 19:58

Szerző:

A miniszterelnök a tihanyi Tranzit fesztiválon osztotta meg gondolatait a hazai közélet pillanatnyi állapotáról a Megafon-véleményvezér Bohár Dániel praktikus kérdéseire válaszolva.

Orbán szerint Magyarországon nem szokatlan az a gyakorlat, hogy egy adott politikai csoport hosszú ideig, választások sorát nyerve van hatalmon és ez így van jól, nem baj, hogy most ez történik.

Az ellenzéket minősítve foci hasonlattal élt: azt mondta, hogy a Fidesz profi, az ellenzék amatőr, mindig ott van, ahol a labda, ahelyett, hogy oda helyezkednének, ahová majd megy a labda. Szerinte a 2022-es választásokon „az ellenzék többszörös pénzügyi és médiafölényben volt”.

Megosztotta a hallgatósággal, hogy szerinte mi a különbség a konzervatívok és a baloldallal közös liberálisok társadalom-felfogás közti különbséget is. Elismerte, hogy a nemzetközi konzervatív csoportok hátrányban vannak a liberális áramlattal szemben, de Magyarországon egészen más a helyzet, mivel a hazai konzervatív-jobboldali tömb jól teszi a dolgát.  

Az mfor.hu idézi Orbán jövendölését is, miszerint  lázadni fog az európai jobboldal a jövő évi európai parlamenti választásokon. Ennek köszönhetően lesz esély, hogy áttörjenek a liberális fővonalakon. Álláspontja szerint annyira baloldali lett az Európai Néppárt, hogy ott már nem volt mit keresnie a Fidesznek. Ezzel együtt erős liberális ellenállásra számít a jövő évi választáson.

A miniszterelnök egyelőre még további 10 évet kért a kormányzásra, mert szerinte ennyi kell a végső győzelemhez és a rendszerhibák kijavításához.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök a tihanyi Tranzit Fesztiválon 2023. augusztus 25-én. Forrás: Orbán Viktor FB-oldal)